DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.157.620,48 -0,72%

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü araştırılıyor: “Şüpheli bir durum yok”

İran Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Reisi ile Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberinde bulunan heyeti taşıyan helikopterin kaza yapmasıyla ilgili olarak ön inceleme sonuçlarını yayımladı.

Yayın Tarihi: 24.05.2024 11:06
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 11:06

İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin ölümü araştırılıyor: “Şüpheli bir durum yok”

Cumhurbaşkanı Reisi ile Dışişleri Bakanı Abdullahiyan ve beraberinde yer alan heyetin, helikopter kazasında ölmelerini nedenleri araştırılıyor. İran Genelkurmay Başkanlığı, helikopterin neden kaza yapmış olabileceğine dair yapılan incelemenin ön raporunu kamuoyuna sundu. Raporda, incelemelerin devam ettiği ancak bazı verileri değerlendirebilmek için daha fazla zamana ihtiyaç duyulduğu belirtildi.

Raporda, helikopterin önceden belirlenen rotadan hiç çıkmadığı, pilotun kazadan bir buçuk dakika önce kadar diğer iki helikopterin pilotlarıyla iletişime geçtiğinin tespit edildiği ifade edildi. Öte yandan kaza yapan helikopterde, kurşun ya da benzeri bir cisim izine rastlanmadığı belirtildi. Tespitlere göre, düşüş sonrasında helikopterde yangın çıkmış olduğu da kaydedildi. Raporda, kontrol kulesi ile uçuş ekibi arasındaki görüşmelerde, hiçbir şüpheli durumun yaşanmadığı da dile getirildi.

Araştırma ve incelemenin tamamlanması sonrasında, kesin sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağı bilgisi de verildi.