DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.126.646,8 0,51%

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri: İsrail tekrardan saldırırsa İsrail'in tüm altyapıları hedef alınacağını açıkladı!

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri, İsrail'in ülkesine saldırması durumunda tüm altyapılarının hedef alınacağını açıkladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 13:07
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 13:07

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri: İsrail tekrardan saldırırsa İsrail'in tüm altyapıları hedef alınacağını açıkladı!

İran Genelkurmay Başkanı'ndan Sert Açıklamalar

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, İsrail'in İran'a yönelik bir saldırı düzenlemesi halinde şiddetli yanıt vereceklerini duyurdu. Bakıri, tüm altyapılarının hedef alınacağını belirtti.

Füze Saldırısının Ayrıntıları

IRNA'nın yayınladığı görüntülü konuşmada, Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan füze saldırısının detaylarını paylaştı. Ayrıca, uluslararası toplumdan gelen baskılara rağmen bu zor dönemin geride kaldığını ifade etti.

İsrail'in Saldırılarına Yanıt

Bakıri, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 55 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Daha fazla tahammül edilemeyeceğini ifade eden Bakan, operasyonla İsrail'in stratejik üslerinin hedef alındığını vurguladı.

Uluslararası Hukuka Uygun Davranış

Bakıri, sivil yerleşim bölgelerine saldırmaktan kaçındıklarını ve sadece askeri hedefleri hedef aldıklarını belirtti. Hatzerim ve Nevatim Hava Üssü gibi stratejik noktalar vurgulandı.

ABD'nin Durumu

ABD, İran'ın saldırısında kendi tesislerinde can ve mal kaybı yaşanmadığını bildirdi. Bakıri, İran'ın bağımsızlığına saldırıya geçilmesi durumunda yanıtlarının çok daha sert olacağını açıkladı.

Gelecek İçin Umutlar

Bakıri, ABD'nin tavır değiştirmesi dileğinde bulunarak, bölgedeki huzurun sağlanmasını umduklarını ifade etti.

Devrim Muhafızları Ordusu, Hamas lideri İsmail Haniye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve diğer üst düzey yetkililerin öldürüldüğü saldırılara yanıt olarak saldırı düzenlendiğini bildirdi. İran televizyonu, İsrail'e yaklaşık 200 füze atıldığını duyurdu.