DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.158.131,52 -0,75%

İran Hükümet Ali Bahadori Cehromi Sözcüsü: Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasının nedenleri araştırılmalı

İran Hükümet Sözcüsü Ali Bahadori Cehromi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasının nedenlerinin araştırılması gerektiğini belirtti. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 23.05.2024 23:08
Güncelleme Tarihi: 23.05.2024 23:08

İran Hükümet Ali Bahadori Cehromi Sözcüsü: Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasının nedenleri araştırılmalı

İran Hükümet Sözcüsü: Reisi’nin helikopterinin düşme nedenleri araştırılmalı

İran Hükümet Sözcüsü Ali Bahadori Cehromi, Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin helikopter kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cehromi, helikopterin bulutların üzerine çıkamaması ve sis ile bulutların içine girmesinin nedenlerinin araştırılması gerektiğini vurguladı.

Cehromi'nin yaptığı açıklamaya göre, helikopterle iletişimin kesilmesi üzerine alınan bilgiler doğrultusunda, olayın gerçekleştiği sırada herhangi bir engel olmadığı ve hava durumunun uçuşa uygun olduğu belirtildi. Ancak helikopterin bulutlarla olan ilişkisi ve sisin etkisiyle kaza yaşandığı düşünülüyor.

Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopterin düşmesinin ardından İran hükümeti, arama kurtarma çalışmaları başlattı. Ancak kazadan kurtulan olmadığı bildirildi. Bunun üzerine Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştirilen arama kurtarma faaliyetlerinde İHA kullanıldı ve enkazın koordinatları İran makamlarıyla paylaşıldı.

Helikopter kazasının ardından, İran'da geçici bir cumhurbaşkanı atanırken, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın yerine ise geçici bir isim atandı. Cehromi, olayın gerçekleştiği gün alınan önlemler ve yaşanan süreç hakkında da bilgi verdi.