Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), lise öğrencileri ve öğretmenleri için sanal müze uygulamasını yayımladı. Bu uygulama sayesinde, öğrenciler Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanındaki zengin kültürel mirası keşfedebilecek.
SANAL MÜZELER HANGİ DERSLERİ KAPSIYOR?
MEB'in yayımladığı sanal müze uygulaması, lise öğrencilerine yönelik tarih, felsefe, coğrafya ve T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük derslerini kapsıyor. Bu derslerin ünitelerine göre bölümlere ayrılan ve ilişkilendirilen sanal müzelerin listesi bulunuyor.
SANAL MÜZELERİN EĞİTİMDEKİ FAYDALARI NELERDİR?
Sanal müzeler, eğitim alanında çeşitli avantajlar sunarak öğrenme deneyimlerini zenginleştiriyor. Sanal müzeler, öğrencilere erişilebilirlik, etkileşimli öğrenme, güncel ve kapsamlı içerikler sunuyor. Ayrıca, sanal müzeler, öğrencilerin sınıf içi öğrenmelerini daha sahici öğrenme ortamlarına taşıyarak farkındalık, bilinç ve beceriye ilişkin kazanımlarını birleştirmelerine olanak sağlıyor.
SANAL MÜZELERDE NELER VAR?
Yayımlanan sanal müze uygulamasında toplam 43 sanal müze yer alıyor. Bu sanal müzeler arasında, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi, Adana Arkeoloji Müzesi, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı ve Piramitler gibi birden fazla dersi ilgilendiren sanal müzeler de bulunuyor. Öğrenciler, bu sanal müzeleri ziyaret ederek, tarihi, kültürel ve coğrafi zenginlikleri görebiliyor.