DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

100. yıla özel marketlerde indirim kampanyası başlatıldı

Cumhuriyet'in 100. yılına özel o marketlerde yüzleri güldüren indirimler başladı! İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 24.10.2023 20:06
Güncelleme Tarihi: 24.10.2023 20:06

100. yıla özel marketlerde indirim kampanyası başlatıldı

Türkiye'de Cumhuriyet'in 100. yılını coşkuyla kutlarken, Ticaret Bakanlığı tarafından başlatılan büyük bir indirim kampanyası tüm Türkiye'ye yayılıyor. Bu kampanya, ülke çapında yerel düzeyde faaliyet gösteren zincir marketlerin ve KOBİ düzeyindeki firmaların katılımıyla daha da büyüyor.

Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlanan "Perakende Kampanya Katılım Listesi" internet üzerinden herkese ulaşılabilir durumda. Bu liste, şu ana kadar 246 firmanın katıldığını gösterirken, katılımcı sayısının her geçen gün artması bekleniyor. Kampanya kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanından farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketlerin indirimler sunacağı görülüyor.

Kampanya listesine göre, gıda sektörü 113 firma ile ilk sırada yer alırken, tekstil 38 firma ve hizmet beyaz eşya sektörü 17 katılımcı ile sıralamayı takip ediyor. Ayrıca, hizmetlerden 14, mobilyadan 13, aksesuardan 11, teknolojiden de 6 şirket kampanyaya katılıyor.

100. yıla özel marketlerde indirim

İndirim kampanyasına destek veren kurumlar arasında özellikle gıda ürünleri satan işletmelerin sayısının fazla olması dikkat çekiyor. Ticaret Bakanlığı'nın bu listeyi internet üzerinden paylaşması, perakende sektöründeki aktörlere örnek oluşturarak ve onları teşvik ederek, tüketicilere enflasyonla mücadeleye katkı sağlayacakları bir uygulama olarak görülüyor.

Kampanya, zincir marketlerin de katılımıyla daha da genişliyor. Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın daveti sonrasında BİM, A101, Migros ve CarrefourSA gibi önde gelen zincir marketler de farklı oranlarda indirim kampanyasına dahil oldular. Ayrıca, ülke genelinde faaliyet gösteren yerel zincir marketlerin de katılması bekleniyor.

Türkiye'nin dört bir yanından katılan firmaların indirimleri, tüketicilere farklı sektörlerde avantajlar sunarken, kampanyanın enflasyonla mücadeleye olumlu bir katkı sağlaması amaçlanıyor. Tüketiciler, Ticaret Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden katılımcı firmaları kontrol ederek indirimlerden yararlanabilecekler. Cumhuriyet'in 100. yılı vesilesiyle başlatılan bu kampanya, hem iş dünyasını canlandırmayı hem de vatandaşların bütçelerine katkıda bulunmayı hedefliyor.