DOLAR
34,17 0,06%
EURO
37,86 0,04%
ALTIN
2.922,59 0,14%
BITCOIN
2.085.394,1 -0,33%

3. Uluslararası Sigorta Zirvesi İstanbul'da Gerçekleştirildi

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi'nde enflasyon hedeflerini ve sigorta sektörüne dair gelişmeleri paylaştı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 13:24
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 14:27

3. Uluslararası Sigorta Zirvesi İstanbul'da Gerçekleştirildi

3. Uluslararası Sigorta Zirvesi İstanbul'da Başladı

Bu yılki zirve, 13. Sigorta Haftası çerçevesinde İstanbul'da düzenleniyor. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, zirvenin açılışında önemli açıklamalarda bulundu.

Enflasyon Düşüşü ve Hedefler

Çelik, enflasyonda son üç ayda 23,5 puanlık bir gerileme yaşandığını belirterek, eylül ayı verileriyle enflasyonun %50'nin altına düşmesini hedeflediklerini açıkladı.

Yapısal Reformlar ve Ekonomik Hedefler

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı, açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile ekonominin sürdürülebilir büyümeye yönlendirileceğini vurguladı. Özellikle mali disiplin ve cari işlemler dengesinin iyileştirilmesi üzerinde duruldu.

Veri ve Yapay Zeka ile Dönüşüm

Çelik, büyük veri ve yapay zeka gibi yeni teknolojilerin sigorta sektöründe sağladığı dönüşümü vurguladı. Bu teknolojilerin benimsenmesi ile genç nüfusun dijital ürünlere olan ilgisinin, yeni ürünlerin geliştirilmesine katkı sağlayacağı öngörülmektedir.

Zorunlu Afet Sigortası ve Katılım Sigortacılığı

Zorunlu Afet Sigortası projesinin son aşamaya geldiği ve bu kapsamda önemli düzenlemelerin yapılacağı belirtildi. Ayrıca, katılım sigortacılığı alanında elde edilen gelişmeler de katılımcılara aktarıldı.

Gelecek Vizyonu

2024 yılında büyümenin %3,5 seviyesinde gerçekleşmesini hedeflediklerini açıklayan Çelik, yapısal dönüşümlere de büyük önem verileceği ifade edildi. Bu dönüşümlerin, Türkiye'nin uluslararası rekabet gücünü artırarak ekonomik istikrarı sağlamasına katkıda bulunması bekleniyor.

13. Sigorta Haftası kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi, İstanbul'da başladı....

13. Sigorta Haftası kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Sigorta Zirvesi, İstanbul'da başladı. Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik, zirvenin açılışında konuşma yaptı.