DOLAR
34,24 -0,35%
EURO
37,59 0,83%
ALTIN
2.918,62 -0,18%
BITCOIN
2.124.243,05 -2,15%

Almanya'da Türk Şirketleri İçin Yatırım Fırsatları Toplantısı

Türk şirketlerin Almanya'daki yatırım fırsatları, ATO toplantısında ele alındı.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 12:31
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 12:31

Almanya'da Türk Şirketleri İçin Yatırım Fırsatları Toplantısı

Almanya'daki Yatırım Fırsatları Ele Alındı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türk şirketleri için Almanya'daki yatırım fırsatlarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Baran, Türkiye ile Almanya arasındaki ticaret hacminin 50 milyar doları aştığını ve bu rakamı 60 milyar dolara ulaştırma hedefi üzerine çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

İki Ülke Arasındaki Ticaret İlişkileri

ATO, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD IHK) işbirliğiyle, "Türk Şirketleri İçin Almanya'da Yatırım ve Şirketleşme Fırsatları Toplantısı"nı gerçekleştirdi.

Baran, toplantının açılış konuşmasında, Türkiye ve Almanya'nın köklü ve çok yönlü ilişkileri olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Almanya Federal Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'in ikili ticaret hacmini 60 milyar dolara ulaştırma hedeflerini ortaya koyduğunu ifade etti.

Türk İşletmeleri ve İstihdam

Gürsel Baran, Almanya'da yaklaşık 100 bin Türk işletmesinin bulunduğunu ve bu işletmelerin 50 milyar avrodan fazla ciro elde ettiğini aktardı. Ayrıca bu işletmelerin yaklaşık 500 bin kişiye istihdam sağladığını belirtti. Almanya'da 8 binin üzerinde Alman sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini ve bu firmaların 200 bin kişiyi istihdam ettiğini sözlerine ekledi.

Vize Serbestisi ve Gümrük Birliği Modernizasyonu

Baran, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde Almanya'nın destekleyici tutumunun kıymetini vurgulayarak, vize serbestisinin ve Gümrük Birliği’nin modernizasyonunun önemi üzerinde durdu. Söz konusu konuların, ticaret ve yatırımları olumlu yönde etkileyeceğini ifade etti.