DOLAR
34,21 -0,04%
EURO
37,82 0,25%
ALTIN
2.910,84 0,54%
BITCOIN
2.103.690,07 -1,07%

Ankara Ticaret Odası E-Ticaret ile İhracatı Güçlendiriyor

ATO, mikro ihracat bilgilendirme toplantısıyla e-ticaretin önemine dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 15:54
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 15:54

Ankara Ticaret Odası E-Ticaret ile İhracatı Güçlendiriyor

ATO'da Mikro İhracat Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Ankara Ticaret Odası (ATO), e-ticaretin ve mikro ihracatın önemini artırmak amacıyla önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıda ATO Başkanı Gürsel Baran, Türkiye'deki e-ticaret hacminin son yıllarda nasıl büyüdüğünü katılımcılara aktardı.

E-Ticaret Hacmi Hızla Artıyor

ATO Başkanı Gürsel Baran, "Ülkemizdeki her 5 alışverişten biri e-ticaret üzerinden yapılır hale gelerek yaklaşık yüzde 20'lere varan bir hacme ulaştı." diyerek e-ticaretin önemine vurgu yaptı.

Trendyol ile İşbirliği

Türkiye'nin önde gelen e-ticaret platformlarından olan Trendyol ile işbirliği yaparak düzenledikleri "Mikro İhracat Bilgilendirme Toplantısı"nın, ATO Meclis Salonu'nda gerçekleştirildiği bildirildi.

Kovid-19'un Etkisi ve İhracatın Gelişimi

Baran, Kovid-19 salgını sonrası e-ticaretin dünya genelinde hızlı bir gelişim gösterdiğini belirtti. Bu durumun Türkiye'deki e-ihracat yapan firma sayısına olumlu yansıdığını ifade etti.

Mikro İhracat Hedefleri

Baran, toplantının amacının daha önce hiç ihracat yapmamış üyeleri mikro düzeyde ihracatçı yapmak olduğunu kaydederek, "Mikro ihracat yapan üye sayımızı artırarak, ülkemizin ihracatına katkı sağlamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Teknolojik Değişim ve Yenilikçilik

Dijitalleşme ve teknolojik gelişmelerin takip edilmesinin önemine dikkat çekerek, "Günün şartlarında fark yaratmalıyız. Yeni gelişmelere uyum sağlamazsak başarıyı elde etmek zordur." dedi.