DOLAR
34,02 0,09%
EURO
38,01 -0,19%
ALTIN
2.826,73 -0,9%
BITCOIN
2.149.001,28 -4,8%

Asgari ücrete zam planı sızdırıldı! Bu rakam asgari ücretlileri üzecek

Asgari ücrette bir artış daha bekleniyordu. Sene başında yapılan artışın ardından dikkatler geçici bir artışa odaklanmıştı ancak temmuz ayında geçici bir asgari ücret artışının olmayacağı netleşti.

Yayın Tarihi: 24.05.2024 10:02
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 10:02

Asgari ücrete zam planı sızdırıldı! Bu rakam asgari ücretlileri üzecek

Asgari ücrete yılbaşında yeni bir artış yapılması bekleniyordu ancak geçici bir artış olmayacağı bilgisi paylaşıldı. Temmuz ayında bir artış beklenmese de yılbaşında asgari ücret miktarına ne kadar zam yapılacağı merak konusu. Asgari ücretteki yeni artışta kotaların ne olacağı, nasıl olacağı ve diğer her şey araştırılıyor. Asgari ücrette beklenen artışa ilişkin sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar burada..

ARA ZAM BEKLENMİYOR

Ocak 2024'teki asgari ücret artışının ardından dikkatler Temmuz ayındaki geçici asgari ücret artışına odaklandı. Ancak temmuz ayında asgari ücrette geçici bir artış olmayacağına dair net bir mesaj verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçici maaş artışına ilişkin net açıklamalarda bulundu. Temmuz ayı içerisinde asgari ücrete geçici bir artış beklenmiyor. Bütün gözler yine yılbaşına çevrilmiş durumda..

Asgari ücrete zam planı sızdırıldı

’17 BİN TL ALTINDA TUTULMAMALI’

Temmuz ayında asgari ücrete artık zam yapılmayacağı açıklansa da yılın başında dikkatler artış oranına odaklanmıştı. Milyonlarca asgari ücretli işçi, asgari ücretlerinin ne olacağını ve yeni yüzdelik artışın ne olacağını merak ediyorlar.

Sosyal güvenlik uzmanı İsa Karakaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada asgari ücretin mevcut durumu, beklenen artış miktarı ve tarihi hakkında konuştu. Uzman isme göre, açlık sınırı 20 bin TL'ye yaklaşırken asgari ücretin 17 bin TL'nin altına düşmemesi gerekiyor. Bu durumun yalnızca işçileri değil, genel ekonomik dengeyi de ciddi şekilde etkileyebileceğini ifade eden Karakaş, asgari ücret artışının zamanlaması konusunda da düşüncelerini dile getirdi.

HAZİRAN AYI ENFLASYONUNA DİKKAT

Bu konuda haziran ayı enflasyonuna odaklanan İsa Karakaş, asgari ücret artışına ilişkin resmi açıklamanın haziran ayı enflasyon açıklamasından sonra yapılacağını söyledi. Haziran ayı enflasyonu hakkında konuşan Karakaş, "Ancak asıl artışın Eylül ayı içerisinde olacağına dair güçlü bir beklenti var. Bu süreçte emekliler ve memurlar için artış değerlendirilecek." dedi.

Asgari ücretin artırılmasına dikkatler yoğunlaşırken, temmuz ayında asgari ücrette daha fazla artış yapılmayacağı açıklanmış ve Bakan Vedat Işıkhan, bu konuyla ilgili bir soruya şöyle yanıt vermişti: "Asgari ücrete daha fazla zam yapmayacağız"