DOLAR
34,24 -0,32%
EURO
37,57 0,94%
ALTIN
2.937,14 -0,81%
BITCOIN
2.108.538,72 -1,38%

Bakan Bolat'tan İstihdam Yoğun Sektörlere Özel Destek Açıklaması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, istihdam yoğun sektörlere finansman desteği verileceğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 15:42
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 15:42

Bakan Bolat'tan İstihdam Yoğun Sektörlere Özel Destek Açıklaması

Finansman Destekleri İçin Öncelikli Sektörler Açıklandı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) iş birliği ile yeni finansman destekleri açıklayacaklarını duyurdu. Öncelik verilecek sektörler arasında konfeksiyon, tekstil, deri, ayakkabı ve mobilya yer alıyor.

Güçlü Tekstil Sektörü

Bolat, Laleli Sanayici İş İnsanları Derneği toplantısında, Türkiye'nin sanayi alanında ilerlemesini öncelikle tekstil sektörü sayesinde sağladığını vurgulayarak, bu sektörde dünya çapında önemli bir oyuncu konumuna geldiklerini ifade etti.

Bakan, Türkiye'nin 33 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiği tekstil ve konfeksiyon sektörünün, toplam ihracatın %13'ünü oluşturduğunu belirtti.

Alınacak Tedbirler ve Eğitime Verilen Önem

Gelecek dönemde hükümetin, istihdamı artırmak amacıyla işveren sigorta primlerinde destek sağlayacağını söyleyen Bolat, ticari fuarlara katılım ve e-ihracat destek programlarının devam edeceğini açıkladı. Ayrıca, sektördeki eğitim ve danışmanlık hizmetlerine de vurgu yaptı.

Uluslararası Ticarette Adil Rekabet

Bolat, Türkiye'nin uluslararası ticaret kurallarına bağlı kaldığını ve rekabetin adil olması için gerekli önlemleri alacaklarının altını çizdi. Tekstil ve giyim sektörünün dünya ihracatından %3.5 pay aldığını belirten Bolat, bu oranı artırmayı hedeflediklerini ifade etti.