DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.149.029,62 -0,32%

Bayram öncesi emekliler sevinçten çıldıracak! Tek seferlik ödeme yapılacak

Emekliler Kurban Bayramı'nda çifte bayram yapacak! Maaşlar erken yatacak, işte ek ödemeye ilişkin ayrıntılar...

Yayın Tarihi: 02.06.2024 14:54
Güncelleme Tarihi: 02.06.2024 14:54

Bayram öncesi emekliler sevinçten çıldıracak! Tek seferlik ödeme yapılacak

Türkiye'deki milyonlarca emekli için müjdeli bir haber geldi! Emekli maaşlarının normal tarihinden önce ödenmesi kararı alındı. Ekonomik zorluklarla boğuşan emeklilerin yaşadığı enflasyon, hayat pahalılığı ve geçim sıkıntılarına bir nebze de olsa çare olacak bu adım, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde büyük bir rahatlama sağlayacak.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın Ocak ayında yaptığı "bu yılı emekli yılı ilan ediyoruz" açıklamasının ardından her gün artan ekonomik zorluklarla mücadele eden milyonlarca emekli için beklenen adım atıldı. Haziran ayında ödenecek maaşlar normalde 17-26 Haziran tarihleri arasında hesaplara aktarılırken, bu kez bir kereliğe mahsus olmak üzere ödemeler erkene alınacak.

emekli maaşı zammı

Bayram ikramiyesiyle birlikte emeklilerin bu ödemeleriyle ilgili en muhtemel tarihler ise 10-14 Haziran arasında olacak. Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) emeklileri ilk olarak ödemelerini alacak, ardından Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensuplarına ödemeler yapılacak.

Daha önceki bayramlarda da emeklilerin maaş ödemeleri erkene çekilmişti ancak bu yılın erkene alınan ödemeleri, ekonomik sıkıntılarla boğuşan emekliler için daha büyük bir önem taşıyor. Bu adım, emeklilerin yaşam standartlarını korumak ve bayram öncesinde bir nebze de olsa rahat nefes almalarını sağlamak amacıyla atılmış büyük bir adım olarak değerlendiriliyor.

Emeklilerin bu erken ödemelerle birlikte bayramı daha huzurlu ve mutlu geçirmeleri bekleniyor. Bu tür adımların, toplumun her kesimine ekonomik rahatlama sağlamak adına önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.