DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,61 0,03%
ALTIN
2.908,03 0,4%
BITCOIN
2.177.339,83 -1,55%

Brüksel Havalimanı'nda Bütün Gidiş Uçuşları İptal Edildi

Brüksel Havalimanı'nda güvenlik personelinin grevi nedeniyle yarın tüm gidiş uçuşları iptal edildi.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 09:12
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 09:12

Brüksel Havalimanı'nda Bütün Gidiş Uçuşları İptal Edildi

Brüksel Havalimanı'nda Grev Nedeniyle Uçuş İptalleri

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Brüksel Havalimanı, yarın gerçekleştirilecek tüm gidiş seferlerini iptal etti. Grev, güvenlik personelinin iş durdurma kararı alması üzerine gerçekleşiyor.

Grev ile İlgili Açıklama

Havaalanı yetkilileri, 1 Ekim Salı günü güvenlik personelinin greve gideceğini ve bu durumun operasyonlarda ciddi aksama yaratacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Yolcuların ve personelin güvenliğini sağlamak amacıyla, hava yolu şirketleriyle koordineli olarak 1 Ekim'de hiçbir gidiş uçağının kalkış yapmamasına karar verdik." ifadelerine yer verildi.

Yolcuların Dikkatine

Havalimanı, gidiş yönlü uçuşları olan yolcuları 1 Ekim'de havalimanına gelmemeleri konusunda uyardı. Ayrıca, Brüksel'e geliş uçuşlarının devam edebileceği, ancak bu uçuşlarda da iptallerin yaşanabileceği belirtildi. Tüm yolcuların uçuş durumlarını kontrol etmeleri öneriliyor.

Etki ve Şikayetler

Grevden yaklaşık 50 bin yolcu etkilenecek. Personelin, artan iş yükü ve kötüleşen çalışma şartları ile ilgili şikayetleri bulunuyor. Çalışanlar, havaalanı altyapısı, toplu taşıma hizmetleri ve dinlenme alanlarının yetersiz olduğunu ifade ederek çalışma koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Önceki Grevler

Daha önce Charleroi Havalimanı'nda da benzer bir durum yaşanmıştı. 12-13 Eylül tarihlerinde, bagaj, check-in, yakıt ikmali ve güvenlik hizmetlerinde çalışan personelin grevi nedeniyle tüm uçuşlar iptal edilmişti.