DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,05 0%
ALTIN
2.865,22 -1,36%
BITCOIN
2.149.512,28 0,09%

Geleceğimizi Şekillendiren Eğitim Konferansı

Cem Boyner, eğitimde yenilikçi yaklaşımların önemine vurgu yaptı ve yeni nesildeki potansiyeli değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 14:30

Geleceğimizi Şekillendiren Eğitim Konferansı

Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak Konferansı

TÜSİAD tarafından organize edilen "Geleceğimiz için Eğitimi Birlikte Konuşmak" konferansında önemli konuşmalar gerçekleştirildi. Etkinliğe katılan Oyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner, Türkiye’nin eğitim sistemine dair dikkat çekici tespitlerde bulundu.

Eğitim ve Geçmişle Bağlantı

Boyner, "Geçmişimize ve geleceğimize büyük bir borcumuz var. Dünyanın birinci lig ülkeleriyle aramızdaki fark giderek açılıyor. Bu farkı kapatmak için artık hızlı koşarak değil, sıçrayarak ilerlemeliyiz," ifadelerini kullandı.

Yeni Nesil Beklentileri

Konferansta "İş Dünyası Gözünden Eğitimden Beklentiler" panelinde konuşan Boyner, iş dünyasının ihtiyaç duyduğu yeni nesillerin, sahip olduğu bilgiyi beceriye dönüştürmesi gerektiğini belirtti. "Yeni nesiller, bizden daha iyi bir seviyede olmalıdır," dedi.

Özgür Düşünen Gençler

Boyner, "Bu nesillerin Türkiye'yi orta gelir tuzağından çıkaracağına inanıyorum. Onlara sadece burslar vererek değil, özgür düşünen, sorgulayıcı ve yaratıcı bireyler olarak yetiştirmeliyiz," diyerek eğitim sisteminin dönüşümüne vurgu yaptı.

Yenilikçiliğin Önemi

Eğitimde yenilikçi düşüncenin önemine dikkat çeken Boyner, "Ezbere dayalı değil, akıllı sorular sorabilen gençler yetiştirmeliyiz. Bilgiyi yeniliğe dönüştürebilecek özellikler kazandırmalıyız," dedi. Ayrıca, tecrübenin öneminin son yıllarda azaldığına dikkat çekti.

Ümit Verici Bir Gelecek

Cem Boyner, yeni nesilden ümitli olduğunu belirterek, "Bu ülkenin yetiştirdiği Nobel ödüllü parlak insanlarımız var. Her çocuğa fırsat verecek bir eğitim anlayışına ihtiyacımız var," ifadesini kullandı.