DOLAR
34,06 -0,23%
EURO
38,03 -0,03%
ALTIN
2.834,31 -0,26%
BITCOIN
2.141.795,15 0,32%

Hesaplara en az 7000 TL ek ödeme yatırılacak! TCKN ile hemen kontrol etsin

2024 Mayıs Evde Bakım Maaş Araştırması devam ediyor. Mayıs ayında evde bakım maaş bordrosu ödemeleri hesaplara yatırıldı mı, evde bakım maaş bordrosu ödemeleri ne zaman yapılacak şeklinde sorulara yanıt aranıyor.

Yayın Tarihi: 24.05.2024 07:53
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 07:53

Hesaplara en az 7000 TL ek ödeme yatırılacak! TCKN ile hemen kontrol etsin

Alıcıların hesaplarına aylık olarak ödenen evde bakım maaşlarına ilişkin bir soruşturma Mayıs ayında sürüyor. Evde bakım maaşı mayıs ayında hesabına yattı mı sorusuna cevap arayan ve evde bakım maaşı ödenip ödenmediğini kontrol etmek isteyenler, ödemelerini nasıl sorgulayacaklarını merak ediyorlar.

HER AYIN 15'İ İLA 31'İ ARASI HESAPLARA YATIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi kişilerin evde bakım masraflarını karşılıyor. Bu hibeyle ilgili ilginç ayrıntılar şu anda araştırılıyor. Her ayın 15'i ile 31'i arasında gerçekleşen evde bakım maaş bordrosu ödemeleriyle ilgili soruşturma devam ediyor. Mayıs ayı evde bakım maaş bordrosu hesaplamaları hakkında sık sorulan soruları da yanıtlıyoruz. Evde bakım çalışanının maaş ödemesinin mayıs ayında hesaba yatırılıp yatırılmadığı sorusu ortaya çıkıyor. Nisan ayında evde bakım maaşlarının ödenmesi Ramazan Bayramı'ndan önce, yani 10 Nisan'dan önce başlamıştı.

KAMUOYUNA BİLGİLER VERİLİYOR

Hesaplara en az 7000 TL ek ödeme yatırılacak

Mayıs ayında alıcıların hesaplarına yatırılan aylık evde bakım maaşlarına ilişkin ödeme bilgileri incelenecek. Mayıs 2024 evde bakım maaşı ödemelerinin hesabınıza ödenip ödenmeyeceği ve ne zaman ödeneceği sorusu arama motorlarında sorulmaya devam etmekte. Evde bakım ücreti genellikle her ayın 15'i ile 31'i arasında yararlanıcının hesabına yatırılır. Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, yardımların ne zaman hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağı konusunda kamuoyunu bilgilendiren bir açıklama yaptı.

EVDE BAKIM MAAŞINI SORGULAMA

Evde bakım maaş bordrosu ödemeleri e-devlet sistemleri veya SMS yoluyla talep edilebilmektedir. T.C. e-Devlet üzerinden “Evde Engelli Ödeme Bilgileri” sayfasında. Kimlik numaranız ve şifreniz ile evde bakım maaşı ödeme talebinde bulunabilirsiniz. Ayrıca SMS yoluyla da talepte bulunabilirsiniz. SMS ile talepte bulunmak için BAKIYE yazıp 4747'ye yazınız. Evde bakım maaşları eyalete bağlı olarak farklı günlerde ödenmektedir. Bu nedenle ödeme tarihleri ​​eyaletlere göre değişiklik gösterir ve ödemeler birkaç gün sürebilir. Evde bakım ücreti, hastalık nedeniyle tuvaleti kullanmak, yemek yemek, kıyafet değiştirmek, temizlik yapmak, merdiven inip çıkmak vb. zorunda kalan ileri derecede engelli kişiler için geçerlidir. Kendi ihtiyacını karşılayamayan vatandaşlara verilir. Evde bakım maaşlarına yapılan yeni artış, ocak ayından temmuz ayına kadar olan maaşı 7.608 TL'ye çıkardı.