DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,91 0,01%
ALTIN
2.915,35 0,39%
BITCOIN
2.109.451,45 -1,33%

HİB Turizm ve Seyahat Hizmetleri Temsilcileri Ankara'da Önemli Görüşmelerde Bulundu

HİB, Ankara'da turizm sektörüne yönelik taleplerini iletmek için kritik ziyaretler gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 12:39
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 12:39

HİB Turizm ve Seyahat Hizmetleri Temsilcileri Ankara'da Önemli Görüşmelerde Bulundu

HİB Turizm ve Seyahat Hizmetleri Sektörü Temsilcileri Ankara Ziyaretinde Bir Araya Geldi

Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), Turizm ve Seyahat Hizmetleri Sektörü temsilcileri, talep ve çözüm önerilerini sunmak amacıyla Ankara'da çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Görüşmelerin İçeriği

HİB'den yapılan açıklamalara göre, HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Turizm ve Seyahat Hizmetleri Sektörü Başkanı Hediye Güral Gür başkanlığındaki heyet, Ticaret ve Hazine ile Maliye bakanlıklarından yetkililerle bir araya gelerek önemli konuları ele aldı.

Bahşiş ve Vergilendirme Konuları

Ziyaretlerde, "bahşişin vergilendirilmesi" ve "konaklama vergisinin maktu tutarda alınmasına ilişkin" görüşler paylaşıldı. Türkiye'deki yeme içme işletmelerinde giderek artan işçilik maliyetleri nedeniyle personel sürdürülebilirliği üzerinde duruldu.

Turizm Sektörünün Desteklenmesi](h3)

Heyet, Ticaret Bakanlığı ile gerçekleştirdikleri görüşmede, 2025 yılı DFİF bütçesinden Turizm ve Seyahat Hizmetleri sektörüne pay ayrılması konusunu gündeme getirdi. Ayrıca, bu sektörün ticaretinin desteklenmesi ve markalaşma çalışmalarına yönelik taleplerini iletti.

Hediye Güral Gür’ün Açıklamaları

Görüşmenin ardından Hediye Güral Gür, "Artan işçilik maliyetleri nedeniyle yeme içme sektörü için bahşiş uygulamasının yeniden ele alınması gerektiğini ve vergi istisnası konusunda destek talebimizi bakanlığa ilettik." diye belirtti. Ayrıca konaklama vergisiyle ilgili konuların da detaylı bir şekilde ele alındığını ifade etti.