DOLAR
34,07 -0,21%
EURO
38,06 -0,06%
ALTIN
2.840,81 -0,49%
BITCOIN
2.173.451,14 -1,12%

İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi'nde Hedefler Büyüyor

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, 2024'ün ilk yarısında 3.4 milyar dolarlık e-ihracat gerçekleştirildiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 12:03
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 12:03

İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi'nde Hedefler Büyüyor

İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi Başladı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, yılın ilk yarısında 3.4 milyar dolarlık e-ihracat gerçekleştirildiğini belirtti. Gültepe, toplam ihracat içinde e-ihracatın payının yüzde 3.4'e ulaştığını ifade ederek, "İleriye dönük hedefimiz, önümüzdeki 4 yılda e-ihracatın toplam ihracat içindeki payını yüzde 10'a çıkarmak" şeklinde konuştu.

Dijital dönüşüm sürecinin hızla ilerlediğine dikkat çeken Gültepe, firmaların bu değişime ayak uyduramazlarsa ayakta kalmasının zor olacağını vurguladı. Zirve kapsamında e-ihracatın mevcut durumu ve geleceği hakkında derinlemesine tartışmalar yapılacağı belirtildi.

Zirvenin Temel Amaçları

İstanbul Küresel E-İhracat Zirvesi (IGEXX) 2024, Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) tarafından düzenlendi. Gültepe, e-ihracatın payının 2022'de yüzde 0.84, 2023’te ise yüzde 2'ye yükseldiğini kaydetti.

Gelecek hedeflerinin yalnızca oran artışı değil, aynı zamanda gerekli altyapının da sağlanması olduğunu belirten Gültepe, TİM olarak bu konuda yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi. Ayrıca, zirve boyunca dijital ticaretin birçok yönünün ele alınacağını ifade etti.

Elektronik Ticaretin Geleceği

ETİD Başkanı Hakan Çevikoğlu ise zirvenin, Türkiye'nin dijital ticaret alanındaki önemli bir ivme kazanması açısından kritik bir fırsat sunduğunu aktardı. Çevikoğlu, "Yerel pazar yerleri ile stratejik ortaklıklar geliştirmeliyiz" diye ekledi. Zirve, çeşitli uluslararası pazar yerlerinden 30’a yakın temsilcinin katılımıyla geniş bir yelpaze sunuyor.

KOBİ'lerin Fırsatları

Zirve, KOBİ'lerin dünya çapında e-ticaret sektörüyle B2B görüşmeler yapabilmesine imkân tanırken, katılımcılara global pazarda yer almalarına yardımcı olmayı amaçlıyor. Zirve, alanında uzman konuşmacıların ilham verici deneyimlerini de paylaşacağı bir platform olarak dikkat çekiyor. Zirve, yarın sona erecek.