DOLAR
34,24 -0,02%
EURO
37,6 0,04%
ALTIN
2.910,67 0,31%
BITCOIN
2.165.643,2 -1,05%

İTO Başkanı Etik Tüketim Üzerine Uyarıyor

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, tüketicilere etik satıcılarla alışveriş yapmaları çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 09:39
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 09:39

İTO Başkanı Etik Tüketim Üzerine Uyarıyor

İTO Başkanı Avdagiç'ten Etik Satın Alma Çağrısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, tüketicilere "etik satıcıdan" alışveriş yapmaları yönünde bir çağrıda bulundu. Avdagiç, enflasyonla mücadelede tüketicinin gücünü daha etkin kullanması gerektiğini vurguladı.

Enflasyonla Mücadelede Tüketici Gücü

Avdagiç, yaptığı açıklamada, "Her konuda bir alternatifimiz olmayabilir ama enflasyonla mücadelede tüketicinin 'tüketimden gelen gücünü' yeterince kullanmadığı kanaatindeyim. Etik davranan şirketler yönünde bir pozitif ayrım yapmalıyız." ifadelerini kullandı. Enflasyon hedeflerine ulaşmanın, tüm kesimlerin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesiyle mümkün olacağını belirtti.

Döviz Kuru ve Enflasyon Dengesine Dikkat

Avdagiç, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın enflasyonla mücadele programını desteklediklerini ancak döviz kuru baskısının ihracatı olumsuz etkilediğini açıkladı. "Döviz ve enflasyon arasındaki dengenin dikkatlice yönetilmesi gerekiyor," diyen Avdagiç, üreticilerin maliyet baskısı altında olduğu uyarısında bulundu.

Kur Geçişkenliği Üzerine Yorumlar

Bir gazetecinin kur geçişkenliği konusundaki uyarılarına karşılık veren Avdagiç, Türk lirasının değerlenmesi gerektiğini belirtti. Yüksek enflasyon ve kur artışlarının, ekonomik hedeflerin gerçekleştirilmesine engel teşkil ettiğini dile getirdi.

Sonuç olarak, Avdagiç, tüketicileri etik ve ahlaki değerlere sahip şirketlere yönelmeye davet ederken, tasarruf ve israf önleyici politikalar üzerinde durulması gerektiğinin altını çizdi.