DOLAR
34,16 0,24%
EURO
37,82 0,14%
ALTIN
2.907,99 0,58%
BITCOIN
2.066.769,89 0,71%

KOSGEB ve SPK'dan Önemli İşbirliği Protokolü

SPK ve KOSGEB, finansal okuryazarlığı artırmak için önemli bir protokol imzaladı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 11:50
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 11:50

KOSGEB ve SPK'dan Önemli İşbirliği Protokolü

KOSGEB ve SPK Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB), finansal okuryazarlığın yaygınlaştırılması amacıyla bir işbirliği protokolü imzaladı. Protokolün amacı, KOBİ'lere yönelik finansal bilgi ve farkındalık oluşturmak.

SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül'ün Açıklamaları

İmza töreninde bir konuşma yapan SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, "KOBİ'ler ülkemiz ekonomisinin bel kemiği olup, istihdam ve katma değer yaratma konusunda hayati bir rol oynamaktadır. KOSGEB, KOBİ'lere sağladığı desteklerle bu süreçte önemli katkılar sunmaktadır," dedi.

Gönül, KOSGEB'in bugüne kadar 1,3 milyon işletmeye toplamda 183 milyar lira destek sağladığını belirterek, "Son bir yılda 90 bin işletmeye 28,5 milyar lira kaynak aktardık. Bu işbirliğiyle, finansal okuryazarlık ve girişim sermayesi konularında KOBİ'lerimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz," ifadelerini kullandı.

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu'nun Değerlendirmesi

KOSGEB Başkanı Ahmet Serdar İbrahimcioğlu ise KOSGEB'in 1990 yılından bugüne kadar hem ayni hem de nakdi destekler verdiğini ifade etti. İbrahimcioğlu, "Finansal okuryazarlık, KOBİ'lerin gelişiminde kritik bir rol oynuyor. Eğitimlerimizle KOBİ'lerin dijital olgunluk seviyesini artırmayı hedefliyoruz," şeklinde konuştu.

2024 Ocak itibarıyla 'Erişilebilir KOSGEB' mottosuyla tüm Türkiye'de sahada olacaklarını belirten İbrahimcioğlu, 120 binin üzerinde KOBİ'yi ziyaret ettiklerini açıkladı.

Sonuç

İki başkan, protokol imzasının ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. İmzalanan bu protokolün, KOBİ'lerin finansal okuryazarlığını artırması ve ekonomik alanda daha yetkin hale gelmelerine katkı sağlaması bekleniyor.