DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,1 -0,09%
ALTIN
2.864,58 -1,34%
BITCOIN
2.150.376,01 0,06%

Memur ve emekliye şimdiye kadar fazladan ödenmiş! O paralar artık maaştan kesilecek

Emekli ve memurlara kötü haber! Artık maaşlara bu tutar yansıtılmayacak! Tüm detaylar haberimizde.

Yayın Tarihi: 10.11.2023 09:13
Güncelleme Tarihi: 10.11.2023 09:13

Memur ve emekliye şimdiye kadar fazladan ödenmiş! O paralar artık maaştan kesilecek

Memur ve emekli maaşlarında köklü değişiklik! Yeni zamlarda bu oranlar artık ödenmeyecek! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MEMURLARA KÖTÜ HABER

Mayıs ayında gerçekleşen seçimler sonrasında yeni kabinede göreve başlayan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonominin iyileşmesi için köklü değişiklikler yapmaya devam ediyor. Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda maaşlarda yapılacak zamların ölçülmüş enflasyona göre değil tahmin edilen enflasyona göre yapılması gerektiğini belirtmişti. 2009 senesinden itibaren maaşlara eklenen refah payı oranlarının bu sene eklenmeyeceğini ve yalnızca enflasyon oranları üzerinden zam yapılacağını da açıkladı. İddialara göre emekli ve memurların maaşları TÜİK tarafından belirlenecek olan enflasyon rakamlarına bağlı olacak. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde enflasyon raporu ile sene sonunda belirlenecek enflasyon oranlarını tahmini şekilde paylaştı. 

maaşlara artık refah payı eklenmeyecek

Ekim ayında yapılan Piyasa Katılımcıları Anketine göre sene sonu enflasyon beklentileri yüzde 68.01 tahminin bulunuldu. TÜİK senenin ilk 10 ayına ait kesin verileri paylaştı. temmuz ile birlikte maaşlara enflasyon farkı olarak verilecek oran yüzde 29.40 oranına ulaşmış oldu. Merkez Bankası verilerine göre Ocak ayında maaşlara yüzde 39-40 aralığında zam yapılması bekleniyor. Memur maaşları için Bakanın ek bir ücret artışı beklemediği dile getirilse bile SGK Uzmanları en düşük emekli maaşlarına seyyanen zam yapılacağını tahmin ediyor. Aynı zamanda emekli vatandaşlara bu ay Cumhuriyet'in 100. senesine özel 5 bin TL ikramiye ödemesi de yapıldı. Ocak ayında emekli maaşlarına yapılacak zamların sınırlı olması bekleniyor ve taban maaşlara yüzde 50 üstünde zam yapılması tahmin ediliyor. Refah payı eklenmediği zaman zaman maaşlara 3-5-10 aralığında ek zam yapılmaması konuşuluyor. Yani refah payı eklenmediği zaman 2 bin TL oranında bir azalış söz konusu olacak. En düşük memur maaşı olan 22 bin 17 TL tutardan faydalanan memurlar 2 bin ile 2 bin 500 TL aralığında bir düşüş yaşamış olacak. Refah payı eklenmemesi ile ilgili çalışmaların henüz net olmadığı ancak Ocak ayında maaşlara refah payı eklenmeyeceğine kesin gözüyle bakıldığı öğrenildi.