DOLAR
34,24 -0,32%
EURO
37,54 0,97%
ALTIN
2.919,51 -0,21%
BITCOIN
2.119.013,02 -1,89%

OECD: Vergi Politikasında Değişim

OECD, işletmelere ve bireylere uygulanan vergilerin azaltılması eğiliminin yavaşlama ve tersine dönme belirtileri gösterdiğini duyurdu.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 15:07
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 15:07

OECD: Vergi Politikasında Değişim

OECD Raporunda Öne Çıkanlar

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), son yayımladığı Vergi Politikası Reformları 2024 raporunda, işletmeler ve bireyler için vergilerin azaltılmasına yönelik eğilimlerin artık değişim sürecine girdiğini açıkladı. Özellikle salgın sonrası enflasyon dönemi, bu değişimlerin etkilerini daha belirgin hale getirdi.

Hükümetlerin Yeni Yaklaşımları

OECD'ye göre, hükümetler, hane halkları ve işletmeler üzerindeki hayat pahalılığı krizini hafifletmek amacıyla ek kaynak arayışında. Bu bağlamda, daha önce uygulanan vergi indirimleri yerine, vergi arttırma ve taban genişletme gibi daha dengeli stratejilere yönelmeye başladıkları belirtiliyor.

Uzun Vadeli Mali Hedefler

OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, raporla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Vergi reformları, hane halklarını ve işletmeleri yüksek enflasyon seviyelerine karşı korumak için kritik bir politika aracı olmuştur." dedi. Cormann, mevcut politika yöneliminin gelecekte karşılaşılabilecek ekonomik şoklar ve toplumsal dönüşümlerle başa çıkmak için gereken mali alanı yaratmaya odaklandığını vurguladı.

Özellikle dijitalleşme, yapay zeka, iklim değişikliği, ve nüfusun yaşlanması gibi uzun vadeli yapısal dönüşümlerin desteklenmesi gerektiğini belirtti. Bu kaymanın devam etmesi gerektiğine inanıyor.