DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.150.597,85 0,09%

Palandöken: Kredi Kartlarındaki Taksit Sınırları Kaldırılmalı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartı taksit sınırlarının kaldırılmasının ekonomiye olumlu etkileri olacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 11:21
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 11:21

Palandöken: Kredi Kartlarındaki Taksit Sınırları Kaldırılmalı

Kredi Kartlarındaki Taksit Sınırlarının Kaldırılması İsteniyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kredi kartlarındaki taksit sınırlarının kaldırılmasının ekonomiye büyük katkılar sağlayacağını vurguladı.

Enflasyon Düğün Sektörünü Zorluyor

Palandöken, yazılı bir açıklama yaparak enflasyonun hemen her sektörde olduğu gibi düğün ve evlilik ile ilgili alanlarda da olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

Düğün Sektöründeki Duraklama

Düğün organizasyonları, gelinlik ve damatlık gibi ürünlerin yanı sıra takı maliyetlerinin de arttığını dile getiren Palandöken, "Düğün sektörü, toplamda 230 kalemi ilgilendiriyor. Durum böyle olunca ekonomik kayıplar kaçınılmaz. Bu nedenle kredi kartlarındaki taksit limitlerinin biraz daha esnetilmesini talep ediyoruz." dedi.

Kredi Kartı Kullanımında İhtiyaç Var

Evlilik sürecindeki alışverişlerin büyük bir kısmının kredi ve kredi kartları üzerinden yapıldığını ifade eden Palandöken, "Kredi kartına getirilen taksit sınırlamasının bir an önce kaldırılması gerekiyor. Bu sadece evlenmek isteyen çiftler için değil, tüm vatandaşlarımız için hayırlı olur. Kredi kartı taksit sınırlarının kaldırılması, ekonomiye hareket kazandıracak ve piyasaları canlandıracaktır. İşsizlik oranlarının düşmesiyle birlikte devletin vergi ve SGK gelirleri de artacaktır." şeklinde konuştu.