DOLAR
34,26 -0,35%
EURO
37,82 0,26%
ALTIN
2.925,07 -0,4%
BITCOIN
2.107.802,93 -1,31%

Taklit ve Hileli Gıda Listeleri Anlık Olarak Paylaşılacak

Tarım Bakanı Yumaklı, taklit ve hileli gıda listelerinin artık anlık olarak paylaşılacağını duyurdu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:42

Taklit ve Hileli Gıda Listeleri Anlık Olarak Paylaşılacak

Yeni Sistem Tüketicilere Güven Verecek

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, taklit ve hileli gıda ürünlerinin anlık olarak paylaşılacağını belirtti. guvenilirgida.tarimorman.gov.tr adresinde yer alacak olan sistem, yarın saat 09.00 itibarıyla devreye girecek.

Gıda Güvenilirliği İçin Yapılan Yenilikler

Yumaklı, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen "Güvenilir Gıdada Yeni Dönem" konulu basın toplantısında, gıda güvenilirliğinin artırılması için Türkiye'nin uluslararası kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalıştığını ifade etti. “Sağlıklı gıdanın temel şartı, sağlıklı bitki ve hayvan üretimidir.” dedi.

Son 1 Yılda Kaydedilen İlerlemeler

Son yıllarda sağlıklı bitkisel üretimi artırmak adına önemli adımlar atıldığını belirten Yumaklı, insan ve çevre sağlığı açısından tehlikeli kimyasallara sahip 7 ürünün yasaklandığını açıkladı. Bu süreçlerin yanı sıra, Biyolojik Mücadele Desteği koşullarının yüzde 100 artırıldığını vurguladı.

Denetim Süreçleri Artık Daha Hızlı

Bakan Yumaklı, gıda denetimlerinin yılda 1,3 milyon kez gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilerin daha fazla gözlemci olmasını teşvik etti. “Alo 174 Gıda Hattı” uygulaması ile tüketicilere ihbar yapma imkânı sunduklarını ifade etti.

Artık Hızlı ve Anlık Bilgilendirme Yapılacak

Yeni sistemle birlikte, gıda güvenliği konusundaki duyuruların anlık olarak paylaşılacağına dikkat çeken Yumaklı, “Kamuoyu duyuruları, sağlık açısından tehlike oluşturan ve taklit ürünleri anında yayınlayacak.” diyerek bu sürecin hızlanacağını vurguladı.

Tüketicilere Çağrı

Yumaklı, “Tüketicileri uygulamaya ilgi göstermeye ve süreç içerisinde aktif olmaya davet ediyorum.” dedi. Ayrıca, gıda firmalarına da süreçlerini yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini belirtti.