DOLAR
34,07 -0,27%
EURO
38,07 -0,06%
ALTIN
2.839,95 -0,46%
BITCOIN
2.178.319,71 -1,35%

Tarımda Verimlilik İçin Umut Var

TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik, OVP'nin tarımda verimliliği artıracağına dair umutlu açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 08:56
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 08:56

Tarımda Verimlilik İçin Umut Var

TÜDKİYEB Başkanı Nihat Çelik'ten OVP Değerlendirmesi

Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Orta Vadeli Program (OVP) hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Çelik, programın tarımda verimliliği ve üretimi artırma hedefinin, sektör için oldukça memnuniyet verici olduğunu ifade etti.

OVP'nin Ekonomiye ve Tarıma Katkısı

Yazılı bir açıklama yapan Çelik, 2025-2027 dönemini kapsayan OVP'nin ülke ekonomisi ve tarım sektörüne olumlu etkiler sağlayacağına dikkat çekti. Tarımın gelişiminin, genel kalkınmaya büyük katkı sunacağını belirtti.

Enflasyon ve Fiyat İstikrarı

OVP'de enflasyonun tek haneye düşürülmesinin önemli bir hedef olduğunu vurgulayan Çelik, bu durumun yaşanılan birçok sorunun çözümüne kapı aralayacağını belirtti. Piyasalarda sağlanacak fiyat istikrarının hem üreticilere hem de tüketicilere olumlu yansıyacağını ifade etti.

Üretim Politikasında Yenilikler

Çelik, OVP'nin tarımda verimliliği ve üretimi artırıcı politikaları önceliklendirdiğini vurguladı. “Programla tarımda verimliliğin ve üretimin artırılacak olması memnuniyet verici.” diyen Nihat Çelik, fiyat istikrarının sağlanmasının her iki tarafı da kazançlı çıkaracağını dile getirdi.

Uygulamalar Bekleniyor

Çelik, tarımsal üretime katkı sağlayacak uygulamaların hızla hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti ve OVP'de yer alan önemli maddeleri şöyle sıraladı:

  • Planlı ve sözleşmeli üretimin hayata geçirilmesi
  • Tarımsal üretimde verim artışının sağlanması
  • İşlenmeyen tarım arazilerinin üretime kazandırılması
  • Ekokable ve sulanabilir alanların genişletilmesi
  • Organize tarım bölgelerinin sayısının artırılması
  • Lojistik maliyetlerin azaltılması
  • Kent tarımının desteklenmesi ve kırsal alanların gelişimi için programların artırılması

Gençlere ve kadınlara yönelik destekleme programlarının artırılmasıyla birlikte bitkisel ve hayvansal üretimin özendirileceğini belirten Çelik, tarımsal istatistiklerin kapsamının genişletilmesi, genel tarım sayımının gerçekleştirilmesi ve kapsamlı bir tarım envanterinin oluşturulması gibi adımları destekleyeceklerini ifade etti.