DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.154.075,25 -0,56%

TCMB ve Suudi Arabistan Merkez Bankası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

TCMB ve Suudi Arabistan Merkez Bankası, işbirliğini güçlendirmek amacıyla mutabakat zaptı imzaladı.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 11:02
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 11:28

TCMB ve Suudi Arabistan Merkez Bankası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

TCMB ve Suudi Arabistan Arasındaki Anlaşma

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Suudi Arabistan Merkez Bankası, merkez bankacılığı alanında işbirliğini geliştirmek üzere bir mutabakat zaptı imzaladı. Bu önemli gelişme, iki ülke arasında ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik adımların atıldığını gösteriyor.

Mutabakat Zaptının Detayları

TCMB tarafından yapılan açıklamada, mutabakat zaptının, merkez bankacılığı konularında işbirliğinin artırılmasına zemin oluşturacağı belirtilmiştir. Anlaşma, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ile Suudi Arabistan Merkez Bankası Başkanı Ayman M. Al-Sayari arasında, Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde imzalanmıştır. İşbirliği ve Teknik Çalışmalar

Açıklamada, "Bu anlaşma sayesinde iki ülke merkez bankası arasında işbirliğinin güçlendirilmesi ve merkez bankacılığı alanında kurumsal çerçevede teknik çalışmalar yürütülmesi planlanmaktadır." ifadelerine yer verilmiştir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan (solda) ile Suudi Arabistan...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Dr. Fatih Karahan (solda) ile Suudi Arabistan Merkez Bankası Başkanı Ayman M. Al-Sayari (sağda), Suudi Arabistan'ın Riyad şehrinde, mutabakat zaptı imzaladı.