Türk Reasürans, 5. Yılında Büyüme ve Başarılarını Kutluyor

Türk Reasürans, 5. yılını kutlarken, finansal büyümesini ve sektörel katkılarını gözler önüne serdi.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 10:39
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 11:29

Türk Reasürans, 5. Yılında Büyüme ve Başarılarını Kutluyor

Türk Reasürans 5. Yılını Dolduruyor

2019 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle kurulan Türk Reasürans, 5. yıl dönümünü coşkuyla kutlarken, sektörde önemli başarılara imza attığını duyurdu.

Finansal Başarılar ve Büyüme

Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren, kuruluşun öz kaynağını 600 milyon TL'den 4,3 milyar TL'ye taşıyarak, aktif büyüklüğün 23,6 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Şirket, 2024'ün ilk yarısında brüt prim üretimini 8,3 milyar TL, net prim üretimini ise 7,1 milyar TL seviyesine çıkardı. Ayrıca, brüt ödenen tazminat miktarı 10,1 milyar TL'yi aştı.

Sektöre Katkılar ve Yeni Projeler

Türk Reasürans, 2024 itibarıyla Türkiye reasürans pazarında %57’lik bir paya sahip. Şirket, DASK'ın teknik işleticiliğini üstlenerek, 25 milyar TL olan ödeme gücünü 280 milyar TL’ye yükseltirken, 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinden sonra hızlı bir ödeme süreci yönetimi ile dikkat çekti. Depremler sonrası 6 ay içerisinde 37,7 milyar TL tazminat ödemesi gerçekleştirdi.

Yeni İştirakler ve İnovasyon

Finans sisteminde katılım sigortacılığına önemli bir katkı sağlamak amacıyla Türk Katılım Reasürans'ı Eylül 2021'de kuran şirket, Aralık 2022'de T-Rupt Teknoloji adlı bir teknopark şirketi kurarak sektörde yenilikçi çözümler sunmaya başladı. T-Rupt’un geliştirdiği CATMOD, Türkiye’deki ilk örneklerden biri olarak dikkat çekiyor.

Gelecek Hedefleri

Selva Eren, Türk Reasürans'ın başarısının, birlikte verilen emeğin ve sarsılmaz bağlılığın bir sonucu olduğunu ifade ederek, daha büyük hedeflere ulaşma konusunda kararlılık vurguladı.

- “Birlikte yürüdüğümüz bu yolda azim ve kararlılıkla tüm hedeflerimize ulaşacağımıza inancım tamdır.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Türkiye'deki yerli reasürans kapasitesini artırmak ve kaynak verimliliğini sağlamak hedefleriyle...

Türkiye'deki yerli reasürans kapasitesini artırmak ve kaynak verimliliğini sağlamak hedefleriyle sermayesinin tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanarak 2019 yılında kurulan Türk Reasürans, 5. yaşına girdi. Açıklamada, Türk Reasürans Genel Müdürü Selva Eren'in görüşlerine yer verildi.