DOLAR
34,21 -0,02%
EURO
37,82 0,27%
ALTIN
2.909,66 0,58%
BITCOIN
2.109.121,59 -1,33%

Uluslararası Konsensüs Konferansı 2024 İstanbul'da Başladı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı, gıda sektöründeki uzmanları bir araya getiriyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:54
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:54

Uluslararası Konsensüs Konferansı 2024 İstanbul'da Başladı

Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı Başladı

Karma Grup tarafından, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ev sahipliğinde ilk kez düzenlenen Uluslararası Tüketici ve Duyusal Bilimler Konferansı (CONSENSE 2024), gıda sektörü uzmanlarını bir araya getiriyor.

Gıda Sektörünün Geleceği Tartışılıyor

İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen CONSENSE 2024, Türkiye'nin önde gelen sivil toplum kuruluşları ve üniversiteleriyle iş birliği yaparak, gıda endüstrisinin geleceğine yönelik önemli konuları ele almak üzere tüm paydaşları bir araya getiriyor.

Konferansta, duyusal bilimler, tüketici tercihleri ve yeni sürdürülebilir protein alternatifleri gibi konular işlenecek. Ayrıca, gıda sistemlerinden gastronomiye, coğrafi işaretli ürünlerden ambalaj tasarımına kadar birçok sektörel oturum da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İlk Defa Düzenleniyor

Konferansın açılışında konuşan İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İpek Akın Karadayı, bu uluslararası etkinliğin gıda ve duyusal bilimler alanında iş birliğini artıracağını vurgulayarak, "Bu platformun paydaşlarımız için bir fırsat olacağından eminim; ilk kez düzenleniyor ancak sürekli olacağını ümit ediyorum" dedi.

Gelecek Konular Belirleniyor

İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü ve Konferans Başkanı Prof. Dr. Esra Çapanoğlu Güven de güncel konuların tartışılacağını belirterek, "Sürdürülebilir, fonksiyonel gıda ve coğrafi işaretli ürünleri konuşmayı planlıyoruz. Ayrıca, hızla hayatımıza giren yapay zekanın tüketici kabulündeki rolünü katılımcılarımızla değerlendirmek istiyoruz" dedi. Güven, son yıllarda "fonksiyonel gıda" ve "sağlıklı beslenme" kavramlarının ön planda olduğuna da dikkat çekti.