DOLAR
34,03 0,1%
EURO
38,01 -0,16%
ALTIN
2.826,45 -0,89%
BITCOIN
2.148.363,42 -4,74%

Üniversite Tercihinde Başarı Sırası Önemli

Altınbaş Üniversitesi Dekanı, puan yerine başarı sırasına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 24.07.2024 10:15
Güncelleme Tarihi: 24.07.2024 10:26

Üniversite Tercihinde Başarı Sırası Önemli

Başarı Sırası Tercih Sürecinde Öne Çıkıyor

Altınbaş Üniversitesi Öğrenci Dekanı Dr. Duygu Kotan Türkden, üniversite tercih süreçlerinde adayların puan yerine başarı sırasını göz önünde bulundurmaları gerektiğini belirtti.

Doğru Bilgilerle Bilinçli Seçimler

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, üniversite tercih dönemi, adaylar için karmaşık ve stresli bir süreç olabiliyor. Bu dönemde güvenilir bilgilere ulaşmak, öğrencilerin ve ailelerinin bilinçli seçimler yapabilmesi için son derece önemlidir.

Başarı Sırası Daha Gerçekçi Bir Ölçüt

Dr. Türkden, "Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihi yaparken puan yerine başarı sırasına dikkat edilmesi gerekir. Puanlar her yıl değişiklik gösterebilirken, başarı sıralamaları daha somut ve güvenilir veriler sunar," ifadelerini kullandı. Başarı sırasının, adayın sınavda diğer adaylarla karşılaştırılmasını sağlaması ve daha doğru tercihler yapmasına olanak tanıdığını vurguladı.

Puan Türlerine Göre Tercih Yapmak Önemli

Sınav sonuçlarının farklı puan türleri ve sıralamaları içermesi durumunda, Dr. Türkden, tercih listesi oluştururken puan türlerine göre sıralama yapılmasının önemini anımsattı. Her puan türü için farklı başarı sıralamalarının olabileceğine dikkat çekti.

Yabancı Dil Eğitimi Avantaj Sağlıyor

En az bir yabancı dil bilmenin özellikle iş hayatında önemine işaret eden Türkden, "İngilizce eğitim alan öğrenciler, mesleki İngilizce becerilerini geliştirerek uluslararası kariyer fırsatlarını değerlendirme konusunda avantaj sahibi olacaklardır," dedi.

Seçimlerde Gelir Durumunu Göz Önünde Bulundurun

Zamanında, vakıf üniversitelerindeki burslu programlar ile küçük şehirlerdeki devlet üniversiteleri tercihleri arasında kalan adaylara da önerilerde bulunan Türkden, "Ailenizin veya sizin gelir durumunuzu göz önünde bulundurmanız faydalı olacaktır. Büyük şehirlerdeki staj imkanları, küçük şehirlere göre daha fazla avantaj sağlayabilir," şeklinde konuştu.

Becerilere Yatırım Yapmak Şart

Tıp gibi bazı bölümlerin iş bulma garantileri sunduğunu belirten Türkden, iş fırsatlarını artıran unsurların daha çok beceri ve yetkinliklerin geliştirilmesi gerektiğini belirti. "Teknoloji, yabancı dil, iletişim ve problem çözme becerilerini geliştirmek, iş bulma şansını artıracaktır," dedi.

Altınbaş Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Öğrenci Dekanı Dr. öğretim üyesi Duygu Kotan...

Altınbaş Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Öğrenci Dekanı Dr. öğretim üyesi Duygu Kotan Türkden, üniversite tercihi öncesinde doğru bilgilere ulaşmanın öğrencilerin ve ailelerin bilinçli kararlar almasını sağladığını vurguladı.