DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.129.215,41 0,39%

Yabancı Tabela Kirliliği Üzerine TESK'ten Uyarı

Bendevi Palandöken, yabancı tabela kullanımının artışının milli kimliğe zarar verdiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 12:38
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 12:38

Yabancı Tabela Kirliliği Üzerine TESK'ten Uyarı

TESK'ten Yabancı Tabela Uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yabancı tabela kullanımının son dönemde giderek arttığını belirtti ve bu konuda acil önlemler alınmasını talep etti.

Bunaltıcı Görüntü Kirliliği

Palandöken, yabancı tabelaların sayısının artmasının şehirlerin görünümünü bozduğuna dikkat çekerek, "Türk dilinin kullanıldığı tabelalar her geçen gün azalıyor. Çok renkli ve farklı boyutlarda, yabancı kelimelerle dolu tabelalar caddelerde ve sokaklarda görüntü kirliliğine neden oluyor. Bu durum, şehrin kültürel yapısına olumsuz etki ediyor." dedi.

Göç ve Yabancı Tabela Kullanımı

Son yıllarda, özellikle Türkiye'nin doğu ve güneydoğu bölgelerine yaşanan göçlerin yabancı tabela kullanımını artırdığına dikkat çeken Palandöken, "Bu durum, milli kimliğimize de zarar veriyor. Yabancı tabela kirliliği bir an önce önlenmelidir." ifadelerini kullandı.

Tabelaların Önemi

Palandöken, işletmelerin tanıtımı için tabelaların ötesinde profesyonel ve saygın bir imaj oluşturmada kritik bir rol oynadığını vurguladı. Tabelaların, aynı zamanda kurumsal kimliğe de katkı sağladığını kaydetti.