DOLAR
34,06 -0,15%
EURO
38,03 -0,1%
ALTIN
2.831,97 -0,19%
BITCOIN
2.134.978,93 0,62%

Asgari ücret ekonomiye tarih yazdıracak! 21.320 TL bir aya gelecek

Haziran ayına kadar mevcut asgari ücret reel olarak 13 bin lira civarına kadar değişecek iken, Temmuz ayında zam kaçınılmaz gibi duruyor.

Yayın Tarihi: 24.05.2024 12:00
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 12:00

Asgari ücret ekonomiye tarih yazdıracak! 21.320 TL bir aya gelecek

Özellikle yüksek enflasyon ve yaşam maliyeti ile mücadele edildiği son zamanlarda ekonomik durumu git gide kötüye doğru ilerleyen asgari ücretliye Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağı konusu gündemden düşmek bilmiyor. Ülke gündeminde asgari ücret tartışmaları önemli bir yer tutarken, türlü türlü spekülasyonlar atılmaya devam ediyor. Kimi açıklamalarda asgari ücrete Ocak ayında zam yapılacağı, kimi iddialarda asgari ücrete Eylül ayında zam yapılacağı kimi iddialarda ise asgari ücretin 21 bin lira üzerinde olacağı ve Temmuz müjdesi olarak sunulacağı söyleniyor. Son ortaya çıkan kulis bilgilerinde asgari ücretin önemli bir artışla 21 bin 320 liraya yükseleceği belirtilirken, işte iddiaların iddiaların doğruluk payı sizlerle

TL

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ ZAMMI

Ocak ayında asgari ücrete yüzde 49.11 oranında zam yapılmıştı. Yapılan zam ile birlikte yapılan açıklamada bu zammın 1 senelik zam olduğu ve 2025 yılına kadar tek zam uygulamasının devrede olacağı belirtilmişti. Ancak döviz kurlarının yükselişi, enflasyonun artması maaşları şimdiden eritirken, asgari ücretlinin zam talepleri oluşmaya başladı.

TL

Hükümet tarafından arka arkaya zam yapılmayacak dense de asgari ücretli hala daha bir umutla zam yapılıp yapılmayacağı açıklamasını bekliyor. Temmuz ayında yapılacak olan ara zam, ekonomi yönetiminin kararlarına ve piyasadaki genel duruma bağlı olarak şekillenecek. Bu süreçte, hem çalışanların hem de işverenlerin beklentileri ve ihtiyaçları dikkate alınarak adil bir denge kurulması gerekliliği uzmanlar tarafından yorumlanırken, genel olarak ekonominin seyrini de etkileyecek olan asgari ücret zammı ile alakalı kulislerden zam yapılacağı, bu zammın Temmuz müjdesi olarak verileceği hatta 21.320 TL olacağı belirtiliyor.

Haziran ayına kadar mevcut asgari ücret reel olarak 13 bin lira civarına kadar değişecek iken, Temmuz ayında zam kaçınılmaz gibi duruyor. Konu ile alakalı henüz net bir açıklama olmasa da gözler bakanlıklara ve hükümete çevrili bekliyor.