DOLAR
34,2 -0,1%
EURO
37,92 0,5%
ALTIN
2.913,58 -0,63%
BITCOIN
2.168.412,75 0,62%

BOTAŞ’tan oh çektirecek son dakika açıklama! Doğalgaz tarifeleri güncellendi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ) tarafından Ekim ayı doğal gaz fiyat tarifesi ile alakalı açıklama yapıldı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 09:49
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 11:58

BOTAŞ’tan oh çektirecek son dakika açıklama! Doğalgaz tarifeleri güncellendi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş (BOTAŞ) tarafından Ekim ayı doğal gaz fiyat tarifesi ile alakalı açıklama yapıldı. Son zamanlarda her ürün ve hizmete yapılan zam yağmuru devam ediyor. Faturalarda vatandaşın belini bükerken, kış mevsimine girmeye hazırlandığımız şu dönemde doğalgaza zam gelecek mi? Sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Peki doğalgaza ne zaman zam gelecek? Doğalgaza zam gelecek mi? İşte detaylar..  

BOTAŞ’tan oh çektirecek son dakika açıklama! Doğalgaz tarifeleri güncellendi

2023 senesinde Karadeniz Doğalgazının üretilmeye başlamasına istinaden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen müjde de 1 ay doğalgaz kullanımı her kullanıcıya sağlanmıştı. Akabinde de 1 sene bedava doğalgaz uygulaması deevreye girmişti. Mayıs ayında son bulan 25 metreküp bedava doğalgaz uygulamasını akabinde faturalara bu surum artı olarak yansımıştı.  

BOTAŞ’tan oh çektirecek son dakika açıklama! Doğalgaz tarifeleri güncellendi

EKİM AYI DOĞALGAZA ZAM VAR MI? 

BOTAŞ tarafından son dakika yapılan açıklamada mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi için kullanılan doğal gazda herhangi bir fiyat değişikliği olmadığı ifade edildi. Enerji maliyetleri ve piyasa dalgalanmalarının cepleri yaktığı şu günlerde verilen bu haber vatandaşa rahat bir nefes aldırdı.  

BOTAŞ'tan yapılan açıklamada, doğal gaz toptan satış fiyatlarının belirlenmesinde piyasa koşulları, ülkenin ekonomik durumu, piyasa fiyat istikrarı ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararları gibi birçok faktörün dikkate alındığı belirtilirken, BOTAŞ yetkilileri fiyatların mümkün olan en makul seviyede tutulması için çaba gösterdiklerini ifade etti. 

EN UYGUN DOĞALGAZ TÜRKİYE’DE 

BOTAŞ tarafından sunulan değerlendirmede Türkiye'nin, Household Energy Price Index (HEPI) verilerine göre, Ukrayna’dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatlarına sahip olduğu kamuoyuna sunulurken, bu istikrarın sürdürüleceği de belirtilmiş bulunuyor.