DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.146.356,79 0,29%

Dar gelirli aileleri sevindiren haber! Başvurana Kasım ayında 1.250 TL yardım yapılacak

Kasım ayı devlet kurumlarından yapılacak farklı ödemeler ile vatandaşlara destekler sunulacak! KYK bursları ne zaman yatacak? Tarımsal destek ödemesi ne zaman yapılacak? Sosyal yardım ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 10.11.2023 00:09
Güncelleme Tarihi: 10.11.2023 00:09

Dar gelirli aileleri sevindiren haber! Başvurana Kasım ayında 1.250 TL yardım yapılacak

Kasım ayında vatandaşları ilgilendiren çeşitli destek ödemeleri yapılacağı belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı'nın geçtiğimiz hafta Cuma günü yaptığı tarımsal destek ödemesiyle ilgili detaylar paylaşıldı. Bakanlık, ilerleyen günlerde sağlayacağı yeni destekler hakkında da bilgi vermeye devam edecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardım ödemelerine de vatandaşlar merakla bakıyor. Bakanlık genellikle ay ortasında ödemeleri gerçekleştirirken, Kasım ayında da benzer şekilde ay ortasına doğru destek ödemelerinin yapılması bekleniyor. Bakanlık websitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden ödemelere ilişkin duyurular paylaşılacak.

kasım ayı devlet ödemeleri

Öğrencilerin yakından takip ettiği KYK burs ve kredi ödemeleri hakkında da bilgi verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla ödemeler 2000 TL'ye yükseltilecek. Kasım ayı ödemeleri de TC kimlik numarasının son rakamına göre Pazartesi'den Cuma'ya kadar gerçekleştirilecek. 1250 TL olan ödemelerin ocaktan itibaren 2000 TL seviyesinde yapılacağı bildirildi.

Dolayısıyla Kasım ayında hem tarımsal destekler, hem sosyal yardımlar hem de KYK burs ve kredileri kapsamında çeşitli ödemelerin Pazartesi'den Cuma'ya kadar gerçekleştirileceği belirtildi. İlgili bakanlıklar tarafından konuyla ilgili gelişmeler takip edilecek.