DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,6 0,06%
ALTIN
2.925,43 -0,19%
BITCOIN
2.153.222,71 -0,44%

Düşük faizli kredi desteği devletten! Yeni faiz kampanyası başladı: 1,20 orandan verilecek

İlk evim programı başvurusu başladı mı? İlk evim konu kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 1.20 faizli konut kredisi başvuru şartları neler? İşte detay

Yayın Tarihi: 07.10.2024 11:40
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 11:40

Düşük faizli kredi desteği devletten! Yeni faiz kampanyası başladı: 1,20 orandan verilecek

Ülkemizde kirada oturmaktan sıkılan ya da yeni evlenecek olan vatandaşların ev sahibi olma hayali artan fahiş fiyatlar ve bankaların kredi faizlerinin artması sebebiyle rafa kalkmaya devam ediyor. Öte yandan artan kira fiyatları ve yüzde 25 kira sınırının da kalkması vatandaşın belini büküyor. Hal bu iken ilk Ziraat Bankasında başlayan ve bir kaç bankanın da dahil olduğu konut kredisi kampanyaları da geri ödemesi yüksek tutarlara ulaşırken, devlet bu konuya el atmış bulunuyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafında geçtiğimiz aylarda müjdesi verilen ve OVP açıklaması ile devreye alınacağı belirtilen ilk evim konut kredisi programını milyonlarca vatandaş merakla bekliyor. Dar ve orta gelirli kesimi ilgilendiren ve ilk kez ev alacak olan vatandaş için geçerli olacağı bilinen ilk evim programı başvurusu başladı mı? İlk evim konu kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 1.20 faizli konut kredisi başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

İLK EVİM KONUT KREDİSİ KAMPANYASI NEDİR? 

İlk evim konut kredisi kampanyası düşük faiz oranı ve uzun vade seçenekleriyle dikkat çekmekte iken birçok ailenin hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacağa benziyor. İlk Evim kampanyası, özellikle dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını desteklemek amacıyla tasarlanırken, düzenli bir gelir belgesi, kredi notu ve konutun belirli standartlara uygun olması gibi şartlara uzun vade ile ve 1,20 faiz oranı ile konut kredisi verileceği açıklanmış bulunuyor.  

Düşük faizli kredi desteği devletten! Yeni faiz kampanyası başladı: 1,20 orandan verilecek

İLK EVİM KONUT KREDİSİ BAŞVURUSU BAŞLADI MI? NE ZAMAN BAŞLAYACAK? 

İlk Evim konut kredisi kampanyası ile alakalı olarak gözler hükümetten gelecek açıklamalara çevrilmiş iken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından yapılan açıklamada konunun meclisten geçmesi akabinde devreye alınacağı beliritildi. Başvuruda bulunacak kişilerin, satın alacakları konutun bulunduğu şehirde son bir yılda konut satışı yapmamış olmaları ve var olan bir mülkleri varsa, bu mülkün hissesinin %50'den fazla olmaması gibi şartların yer alacağı tahmin edilen ilk evim konut kredisi kampanyasında konut alacak kişilerin belli bir süre o şehirde ikamet etmeleri şartının da bulunacağı tahmin ediliyor.  

İLK EVİM KONUR KREDİSİ FAİZİ VE VADE SAYISI KAÇ OLACAK? 

Kampanya kapsamında 120 aya kadar vade imkanı sunulacağı tahmin ediliyor. Konuşulan  konu arasında 15 yıllık bir vade seçeneği ile kredi imkanının sağlanabileceği de tahmin ediliyor. Öte yandan faiz oranının 1.20 oranında seyredeceği de uzmanlarca belirtiliyor.