DOLAR
34,22 -0,03%
EURO
37,84 0,2%
ALTIN
2.926,51 0%
BITCOIN
2.098.407,53 -0,81%

Elinde bu belge bulunana şipşak 5.000 TL ödeme! Gelir ve başvuru şartı bulunmayacak

Özellikle de ekonomik koşulların zorlaşmaya devam ettiği şu günlerde dar gelirli bireylere bir çok destek sağlanıyor

Yayın Tarihi: 02.10.2024 14:41
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 14:41

Elinde bu belge bulunana şipşak 5.000 TL ödeme! Gelir ve başvuru şartı bulunmayacak

Ülkemizde herkesin her hanenin geliri farklılık göstermekte. Özellikle de ekonomik koşulların zorlaşmaya devam ettiği şu günlerde dar gelirli birey sayısı artış göstermekte iken bu kapsamda devlet tarafından bir çok destek imkanı sağlanıyor. Sosyal destek adı altında sağlanan bu ödemeler tek seferlik ya da düzenli aylık maaş olarak verilebiliyor. Her sene artış gösteren destekler ile alakalı tutar ve tarih açıklaması da merak ediliyor. Sosyal yardımlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirttiği kalem ve tutarlarda sağlanıyor. Ve zaman zaman yeni destek açıklamaları da yapılmaya devam ediyor. 

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan ve hayatı boyunca sağlık sorunlarıyla mücadele eden kişiler için de bir çok destek sağlanıyor. Bu destekler arasında kronik hastalığını ispat eden kişilere aylık 5.100 TL ödeme yapılıyor. 

Elinde bu belge bulunana şipşak 5.000 TL ödeme! Gelir ve başvuru şartı bulunmayacak

YARDIM ÖDEMESİ ÇİFTER ÇİFTER YAPILACAK

Kronik hastalar için sunulan destek paketi,  hem maddi yardımlar hem de elektrik tüketim giderlerini kapsayacak şekilde hazırlanmış bulunuyor.  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, uygun belgeleri sunan hastaların ailelerine, aylık olarak 5.100 TL yardımda bulunacak. Öte yandan kronik hastalıkları nedeniyle özel cihazlara bağımlı kalan bireylerin bulunduğu hanelere elektrik faturası desteği sağlanacak ve cihazın elektrik tüketim düzeyine göre aylık 260,19 TL’ye kadar elektrik faturası ödenecek.

Bakanlıktan “Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği” 

Paket halinde sunulan bu destek içerisinde ayrıyetten, “Kesintisiz Güç Kaynağı Desteği”  de sağlanacak. Özellikle cihaza bağımlı hastaların elektrik kesintilerinden etkilenmeden yaşamlarını sürdürebilmeleri adına da  kesintisiz güç kaynağı oluşturulacak. 

GELİR DURUMU ÖNEMLİ OLMAYACAK

Bu önemli destek programından faydalanmak isteyen vatandaşların gelir durumu göz önünde bulundurulmayacak iken başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bizzat yapılacak.