DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,91 0,04%
ALTIN
2.918,62 0,27%
BITCOIN
2.109.584,36 -1,35%

Enflasyonla mücadele sona erecek! O tarihte faizlere 250 baz indirim gelecek

Dijital Türkiye Konferansı'nda yer alan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ülke ekonomisi ve Merkez Bankası'nın para politikası ile alakalı değerlendirmede bulund

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:04
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:04

Enflasyonla mücadele sona erecek! O tarihte faizlere 250 baz indirim gelecek

Merkez Bankası tarafından 2023 yılı Ağustos ayında başlayan ve TL’nin değer kazanması adına atılan adımlarda faiz artırım kararları verilmekte iken son 5 aydır stabil seyreden politika faizleri ile alakalı düşüş politikasına ne zaman geçileceği merak ediliyor. Merkez Bankası para arzının düzenlenmesi ve fiyat istikrarının korunması adına uyguladığı bir faiz olarak bilinen politika faizleri gerek kredi, kredi kartı faizlerini etkilemekte iken mevduat faizlerinin de gidişatını değiştirmektedir. Artışlar en çok kıyıda yatırımı olan vatandaşın, yatırımından sağladığı getiriyi arttırmakta ilen olası faiz indirim kararları da yakından takip edilmektedir. Enflasyon oranlarının düşmesi ve ekonominin düzelmeye başlaması ile birlikte faizlerde indirim kararına etkisi bulunmakta iken ülkemizde bu uygulamaya ne zaman gidileceği konusu da merakla takip ediliyor. 

FAİZ İNDİRİM KARARI NE ZAMAN GELECEK? 

TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı'nda yer alan TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, ülke ekonomisi ve Merkez Bankası'nın para politikası ile alakalı değerlendirmede bulundu. Politika faizi değerlendirmesinde bulunan Turan, faiz indirim kararının gelebileceği tarih konusunda da açıklama yaptı. Ülke ekonomisinin güçlenmesi adına politika faizlerinde indirim yapılması gerekliliğine değinen Turan, bu sayede parasal genişleme olacağını ifade etti.  

Enflasyonla mücadele sona erecek! O tarihte faizlere 250 baz indirim gelecek

MERKEZ BANKASI ENFLASYONLA MÜCADELEDE BAŞARILI 

Turan, enflasyonla mücadelede kararlılığın elden bırakılmaması gerekliliğini savunurken, Merkez Bankası’nın aldığı kararlar ile birlikte enflasyonda mücadele konusunda başarılı olunduğunu belirtti. "Enflasyonu tek haneli rakamlara indirme konusunda taviz vermemeliyiz," ifadesini sunan Turan, 3 Ekim tarihli enflasyon verilerinin reel faiz sağlama açısından önem arz ettiğini belirtti.  

Yapılan değerlendirme kapsamında "Merkez Bankası aceleci davranmadan yılın son aylarında kasım veya aralıkta 250 baz puanlık bir faiz indirimi yapabilir diye düşünüyorum. 3 Ekim enflasyon verisinde reel faiz vereceğimiz düşüncesindeyim" sözleri ile faiz indirimi tahminini sundu.