DOLAR
34,03 -0,14%
EURO
37,81 0,28%
ALTIN
2.793,45 0,29%
BITCOIN
2.109.265,82 -2,81%

PTT'den 1250 TL bayram yardımı! O tarihte hesaplara aktarılacak!

Haziran ayının 16'sına denk gelecek olan bayram sebebiyle milyonlarca kişinin hak sahibi olduğu Aile Destek Programı kapsamındaki desteklerin de erken ödenip ödenmeyeceği merak konusu oldu.

Yayın Tarihi: 24.05.2024 14:46
Güncelleme Tarihi: 24.05.2024 14:46

PTT'den 1250 TL bayram yardımı! O tarihte hesaplara aktarılacak!

Hükümet tarafından dar gelirli bireye yönelik bir çok destek ödemesi düzenli olarak ödenmeye devam ediyor. Belli şartları taşıyan birey ya da hane bazlı ödemeler özellikle de özel günlerde ve bayramlarda büyük önem arz ediyor. Genel olarak Her ayın ikinci yarısı itibari ile hesaplara aktarılan ödemeler, bayrama denk gelen aylarda erken ödenebiliyor. Bu sene Kurban Bayramı Haziran ayına denk gelecek. Haziran ayının 16'sına denk gelecek olan bayram sebebiyle milyonlarca kişinin hak sahibi olduğu Aile Destek Programı kapsamındaki desteklerin de erken ödenip ödenmeyeceği merak konusu oldu. 

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ BAYRAMDAN ÖNCE YATIRILACAK

Türkiye’de çok fazla kalemde sosyal yardım programları mevcuttur. Özellikle bayramlar gibi özel günlerde ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek sağlamak amacıyla devlet tarafından erken ödemeler büyük önem arz ediyor. 2024 yılında da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile PTT iş birliğiyle gerçekleştirilen bayram yardımının hesaplara ne zaman aktarılacağı merak edilmektedir. 

tl

AİLE DESTEK ÖDEMESİ DEVAM EDECEK Mİ?

2022 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından milyonlarca haneye düzenli olarak 1250 TL'ye varan destek ödemesi yapılacağı açıklanmıştı. 2023 senesinde biteceği açıklanan program ile alakalı olarak Temmuz ayında verilen müjde ile birlikte 1 sene daha programın uzatıldığı belirtilmişti. Önümüzdeki Temmuz'da biteceği tahmin edilen program ile alakalı olarak henüz devam edip etmeyeceği konusunda açıklama yapılmadı. Önümüzdeki ay Cumhurbaşkanlığı tarafından net açıklama yapılması bekleniyor. 

Bu yılki program kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelere ve bireylere yönelik olarak 1.250 TL’lik bayram yardımı yapılması planlanırken, bu yardımın Aile destek ödemelerini erkene çekilmesi ile sağlanacağı belirtildi. 

tll

Toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik devletin sosyal sorumluluğunun göstergesi olarak sunulan bu destek ödemeleri hanedeki kişi sayısına ve haneye giren maaşa göre değişkenlik göstermektedir. Ödeme tutarları 850 TL ile 1250 TL arasında olduğu bilinirken her ayın ikinci yarısı itibari ile hesaplara aktarılmaktadır.  Bu sene Kurban Bayramı'nın ayın ikinci yarısına denk gelmesi sebebiyle ödemeler bayramdan hemen önce hesaplara aktarılacaktırç.