DOLAR
34,18 0,19%
EURO
37,84 0,1%
ALTIN
2.907,11 0,62%
BITCOIN
2.080.279,55 0,11%

Ziraat Bankası'ndan sonra O banka da gemileri yaktı! Faizler yerin dibinde seyrediyor

Geçtiğimiz haftalarda ilk Ziraat Bankası tarafından sağlanan konut kredisi faizlerindeki indirim furyası diğer bankalara da sıçradı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 11:54
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 11:54

Ziraat Bankası'ndan sonra O banka da gemileri yaktı! Faizler yerin dibinde seyrediyor

Gerek tüketici kredileri, gerekse de taşıt ve konut kredileri artan politika faizlerine istinaden geçtiğimiz senelere göre kat be kat yüksek oranlara ulaşırken, vatandaş ihtiyacı olan nakit işlemlerini kullanmak adına bankalara olan taleplerini azaltmıştı. Geri ödemesi büyük bir yük haline konut kredileri adına zaman zaman kimi banka çeşitli kampanyalar başlatsa da bu kampanyalar da yeterli gelmemekteydi. Geçtiğimiz haftalarda ilk Ziraat Bankası tarafından sağlanan konut kredisi faizlerindeki indirim furyası diğer bankalara da sıçradı. 

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

BDDK tarafından alınan kararlar doğrultusunda bankalar konut kredisi faizlerini düşürmek adına sıraya girmişe benziyor. Ziraat Bankası’nın başlattığı kampanya ile birlikte konut kredisi faizleri önemli ölçüde düşerken, bu gelişme konut sektörünü harekete geçirmeye başlayacağı tahmn ediliyor. Ziraat Bankası, konut kredisi faizlerini 60 ay vade için yüzde 2,89, 120 ay vade için ise yüzde 2,79 seviyesine çekerek konut sektörünün yönünü negatiften pozitife doğru çevirirken, Bu kampanya ile birlikte 1 milyon lira konut kredisi çeken bir kişi, aylık yaklaşık 30 bin lira taksit ödeyerek ev sahibi olma imkanına kavuşuyor. 10 yılın sonunda toplam geri ödeme miktarı ise 3 milyon 475 bin 928 liraya ulaştığı da hesaplanmış bulunuyor

Ziraat Bankası'ndan sonra O banka da gemileri yaktı! Faizler yerin dibinde seyrediyor

KONUT SEKTÖRÜNDEKİ SEYİR BDDK'YI HAREKETE GEÇİRDİ

Konut fiyatlarının artışı ve kredi faizlerinin yükselmesi, birçok yatırımcının ev satın alma planlarını ertelemesine mahal verirken, Türkiye genelinde Eylül ayında konut satışları, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,5 oranında gerilediği belirtilmiş bulunuyor.  Uzmanlar, bu durumun yatırımcılar arasında kaygı yarattığını ve birikimlerin altın veya mevduat faizine yönlendirildiğini açıklarken, kredi faizlerinde yaşanan düşüş, konut sektörünü tekrardan harekete geçireceğe benziyor. 

Ziraat Bankası'ndan sonra O banka da gemileri yaktı! Faizler yerin dibinde seyrediyor

AKBANK DÜŞÜK FAİZLİ KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Ziraat Bankası'ndan sonra Akbank'ta konut kredisi faizlerinde devrim niteliğinde bir kampanya başlattı. Genel olarak 3 oranının üzerinde seyreden konut kredisi faizleri, Akbank tarafından bu sabah başlayan kampanya ile birlikte yüzde 2,89 olarak belirlendi. Bu oran ilk kez ev alacaklar için geçerli olacak iken mevcut ev sahiplerine ise bu oranın 3,2 olarak şekilleneceği belirtildi. 

AKBANK İLK EVİM KONUT KREDİSİ KAMPANYASI

Akbank’ın ‘İlk Evim Konut Kredisi’ kampanyasında, 60 ay vade ile 900 bin lira konut kredisi almak isteyenler, aylık 31 bin 757 lira taksit ödeyecek. 5 yılın sonunda toplam geri ödeme miktarı ise 1 milyon 905 bin lira olacak.