DOLAR
34,26 -0,05%
EURO
37,61 0,04%
ALTIN
2.925,19 -0,19%
BITCOIN
2.161.734,97 -0,83%

2024 Gündemi: Maraş Açılımından Uluslararası Ticaret Verilerine

Kıbrıs'tan Gazze'ye, hava araçlarından balıkçılığa kadar geniş bir yelpazede gelişmelere göz atıyoruz.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 10:45
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 10:45

2024 Gündemi: Maraş Açılımından Uluslararası Ticaret Verilerine

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Maraş Açılımı Değerlendirmesi

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, kapanan Maraş'ın yeniden açılmasının, Türk dünyasına önemli bir katkı sağladığını belirtti. Tatar, "Maraş'ta binaların yeniden inşası ve onarılması, milli ekonomiye büyük katkı sunacak" dedi.

Gazze’de Soykırımın Yıldönümü ve İsrail’in Savaş Suçları

Tulane Üniversitesi'nden Dr. Ata Hindi, "Filistinlilerin ve şimdi de Lübnanlıların yaşamları üzerinden yürütülen insanlık dışı uygulamalar, ırkçı savaş yasalarının ne hale geldiğini gösteriyor" diye belirtti.

Edinburgh Üniversitesi'nden Dr. Nicola Perugini, "Bir yıla yakın süredir Filistinlilerin durumu hakkında ciddi bir tartışma yürütülmedi" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin Uzay Atağı ve İHA’lar

Astronot Alper Gezeravcı, "Ülkemizde son 10 yılda ileri teknoloji ürünleri geliştirilmesi, uluslararası arenada büyük bir heyecan yarattı" şeklinde konuştu.

BM: Gazze’ye Yardım İzinleri Engellendi

Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi Sözcüsü Jens Laerke, "İsrail’in yüzlerce konvoya engel olması, Gazze’ye yeterli yardımın ulaşmasını engelliyor" dedi.

Kızıldeniz’de Ticaret Düşüşü

Husilerin, İsrail'le bağlantılı ticari gemilere yönelik saldırılar sonrası Kızıldeniz'deki ticaret bir yılda %56 oranında düştü. Jan Hoffmann, "Küresel ticaret için önemli olan Süveyş Kanalı'ndan geçişlerde ciddi bir kayma gözlemleniyor" dedi.

Türkiye’nin İhracat Hedefleri Yükseliyor

Demir yollarının limanlarla entegrasyonu, Türkiye’nin ihracatını artırma hedefini taşıyor. Memiş Kütükcü, "OSB'lerin limanlara bağlanması, sanayimizin uluslararası güçlenmesini sağlayacak" açıklamasında bulundu.

İstanbul’da Balık Tezgahlarında Ciro Artışı

İstanbul'da av sezonunun başlamasıyla birlikte 7 bin 500 ton balık satıldı. Genel Müdür Hamdi Arpa, "Palamut bolluğu bekliyoruz, ancak hamside aynı durumu göremiyoruz" dedi.

Avrupa Kupalarındaki Mücadele Başlıyor

Anadolu Ajansı, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'ndeki yeni sezon heyecanının yarın başlayacağını duyurdu. Türk kadın basketbolu, 8 Avrupa kupası ile dikkat çekiyor.