DOLAR
34,15 -0,1%
EURO
38,16 0,27%
ALTIN
2.907,31 0,88%
BITCOIN
2.247.892,83 -1,67%

81 İlde Milli Teknoloji Atölyeleri Kurulacak

Gençleri destekleyerek bilim ve teknoloji alanında ulusal ve uluslararası yarışmalara hazırlanmalarına olanak sağlayacak atölyeler kuruluyor.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 11:39
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 11:39

81 İlde Milli Teknoloji Atölyeleri Kurulacak

Milli Teknoloji Atölyeleri Projesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, ülke genelinde 81 ilde "Milli Teknoloji Atölyeleri" kurulacağını açıkladı. Bu atölyelerde gençlere, hayal ettikleri projeleri gerçekleştirme imkanı sunulacak.

Bakan Kacır'dan Açıklama

Bakan Kacır, konuyla ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "Kuracağımız atölyelerde gençlerimize hayallerindeki projeleri hayata geçirme, ulusal ve uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanma imkanı sunuyoruz," diyerek gençler için bu atölyelerin önemini vurgulamıştır.

Atölyelerin Amaçları

Atölyelerin amacı, Türkiye'nin "Milli Teknoloji Hamlesi" hedefleri doğrultusunda, öğrencilerin fikirlerini ve projelerini hayata geçirebilecekleri bir ortam sağlamaktır. Ayrıca, sanayi için gerekli nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi hedefleniyor.

Destek Programları

Atölyelerin kurulumu için TÜBİTAK destekli projeler sunulacak. Bu kapsamda iki ana destek programı şöyle:

  • Atölye Kurulum Projesi: En az 200 metrekarelik alana sahip atölyelerin kurulumunu destekleyen projeler.
  • Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi: En az 200 metrekare alana sahip, en az 6 ay hizmet vermiş atölyelerin sürdürülebilirlik ve kapasite artırımı için destekler.

Başvuru Süreci

Açıklamada, atölyelerin ihtiyaç duyduğu ekipmanın temin edilmesi, yarışma süreçlerinin desteklenmesi gibi konuların da planlandığı belirtilmektedir. Bu bağlamda, proje başvurularının TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi üzerinden çevrimiçi olarak yapılabileceği ifade edildi.