DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.139.824,41 0,59%

AB, Gazze'de Çocuk Felci Aşılaması İçin Acil İnsani Ara Çağrısında Bulundu

AB, Gazze'deki çocukları çocuk felci virüsüne karşı aşılamak için insani ara talep etti.

Yayın Tarihi: 29.08.2024 16:16
Güncelleme Tarihi: 29.08.2024 16:16

AB, Gazze'de Çocuk Felci Aşılaması İçin Acil İnsani Ara Çağrısında Bulundu

AB'den Gazze için İnsani Ara Çağrısı

Avrupa Birliği (AB), Gazze'deki çocukların çocuk felci aşılaması için bir insani ara gerektiğini duyurdu. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan acil durumun bir an önce ele alınması gerektiğini vurguladı.

Acil Aşı Dağıtımı İçin İşbirliği Önemli

Açıklamada, aşı dağıtımının etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için Dünya Sağlık Örgütü, UNRWA ve UNICEF ile işbirliğinin artırılmasının gerekliliği vurgulandı. Borrell, "İnsani araların tüm taraflarca benimsenmesi, acil kampanyaların başarılı ve düzenli bir şekilde yürütülmesi için kritik bir öneme haizdir" ifadelerine yer verdi.

Çocuk Felci Vakasının Tespiti

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde 16 Ağustos'ta 10 aylık bir çocukta çocuk felci vakasının tespit edildiğini bildirmişti. Bakanlık, 25 Ağustos'ta yaptığı açıklamada ise aşıların Gazze'ye girişine izin verilmesi için İsrail'e baskı yapılması gerektiğini ifade etti.

Aşı Olması Gereken Çocuk Sayısı

Birleşmiş Milletler ve diğer ilgili kuruluşlar, Gazze'de 640 binden fazla çocuğun çocuk felci aşısı olması amacıyla çatışmalara insani ara verilmesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.