DOLAR
34,16 0,22%
EURO
37,75 0,32%
ALTIN
2.912,74 0,42%
BITCOIN
2.061.553,72 0,96%

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Beyrut'taki Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırıyı Kınadı

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, İsrail'in Beyrut'taki sağlık çalışanlarına yönelik saldırısını kınadı ve insan hakları ihlaline dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 15:57
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 15:57

AB Yüksek Temsilcisi Borrell, Beyrut'taki Sağlık Çalışanlarına Yönelik Saldırıyı Kınadı

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'in Açıklamaları

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail ordusunun Lübnan'ın başkenti Beyrut’ta sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirdiği saldırıyı güçlü bir şekilde kınadı.

Saldırı ve Sonuçları

Borrell, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İsrail ordusu, Beyrut'un merkezinde bir gecede sağlık çalışanlarını bir kez daha hedef aldı. Bu saldırılar sonucunda 7 kişi hayatını kaybetti." dedi.

Sivillerin sadece fiziksel saldırılara maruz kalmadığını, aynı zamanda acil sağlık hizmetlerinden de mahrum kaldıklarını ifade eden Borrell, "Bu insan hakları ihlalini şiddetle kınıyorum." şeklinde konuştu.

İsrail’in Saldırıları ve Kaybı

İsrail ordusunun, Hizbullah ile 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana devam eden çatışmalarında, 1374 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi. 23 Eylül itibarıyla Lübnan'ın güneyindeki kentler ile Bekaa ve Baalbek bölgelerine düzenlenen hava saldırılarında, çoğu kadın ve çocuk olmak üzere sivil kayıplar artmaya devam ediyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, 27 Eylül’de Beyrut'a düzenlenen hava saldırısında öldürüldü. Hizbullah, reaksiyon olarak İsrail'e roket ve füzelerle karşılık vererek, çoğunlukla ordu üslerini hedef alıyor. Ancak bu saldırılarda ciddi hasar rapor edilmediği öğrenildi.

İç Göç ve Kriz Durumu

İsrail bombardımanı sonucu, Lübnan içindeki yüz binlerce kişi yerinden olmuş durumda. Güney bölgelerinden Beyrut ve kuzeye doğru önemli bir göç dalgası yaşanırken, Suriye’ye de on binlerce kişinin göç ettiği bildiriliyor.