DOLAR
34,15 0,01%
EURO
38,1 -0,17%
ALTIN
2.920,07 -0,22%
BITCOIN
2.252.969,88 -0,26%

ABD'de Bomba Yapımında Suçlanan Öğrenci

ABD'de Ermeni kökenli Aram Brunson, bomba yapımı nedeniyle gözaltına alındı ve militanlara ilham vermekle suçlanıyor.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 10:42
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 10:42

ABD'de Bomba Yapımında Suçlanan Öğrenci

ABD'de Bomba Yapımında Suçlanan Öğrenci

ABD Adalet Bakanlığı, 21 yaşındaki üniversite öğrencisi Aram Brunson'un bomba yapımı ve militanlara ilham verme suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı. 2023 yılında Chicago Üniversitesi'nde eğitim aldığı sırada yaşanan bir patlama sonrası başlatılan soruşturmada, Brunson'un bir patlayıcı cihaz üretmeye çalıştığı öne sürüldü.

Soruşturmanın Detayları

Yetkililerin açıklamalarına göre, Brunson, patlayıcı yapımına yönelik faaliyetleri nedeniyle kritik bir soruşturmayla karşılaşıyor. Patlayıcının kazara patladığını belirten Brunson, bunun bir "şaka" olduğunu iddia ederken, yurt odasında yaşanan bu olay, onun terörizm ve devrimci eylemlerle bağlantılı faaliyetlerine dair endişeleri artırdı.

Militanlarla Bağlantılar

Brunson'un, Ermeni davalarını desteklemek amacıyla sosyal medya üzerinden bombaların nasıl yapıldığını ve bunların yerleştirilmesi hakkında videolar paylaştığı da belirtildi. Ayrıca, internet aramalarında ABD'deki yabancı diplomatik temsilciliklere yönelik bir eylem planı oluşturma girişiminde bulunduğu iddia ediliyor.

FBI’DAN Açıklama

Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) Boston ofisinden Özel Ajan Jodi Cohen, bu durumu "endişe verici" olarak nitelendirerek, Brunson'un şiddet yanlısı faaliyetlerini desteklemek için bomba yapım becerilerini geliştirdiğini ve bir plan hazırladığını kaydetti. Bu vaka, FBI Boston Ortak Terörizm Görev Gücü'nün siyasi şiddeti engelleme konusundaki ciddiyetinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Brunson'un Güncel Durumu

Aram Brunson'un şu an Erivan'da bulunduğu ve buradaki Amerikan Üniversitesi'nde eğitimine devam ettiği bildirilmektedir.