DOLAR
34,1 -0,33%
EURO
38,09 -0,11%
ALTIN
2.873,24 -1,64%
BITCOIN
2.141.596,05 0,44%

ABD Dış İlişkiler Başkanı, Blinken'ı Afganistan Tekrarı İçin Çağırdı

Dış İlişkiler Komitesi Başkanı, Antony Blinken'a Afganistan'dan çekilme süreci hakkında ifade vermesi için resmi çağrıda bulundu.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 11:34
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 11:34

ABD Dış İlişkiler Başkanı, Blinken'ı Afganistan Tekrarı İçin Çağırdı

ABD Dış İlişkiler Komitesi'nden Blinken'a Çağrı

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nin Cumhuriyetçi Başkanı Michael McCaul, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ı Afganistan'dan çekilme süreci hakkında ifade vermesi için resmi bir celp gönderdi.

Celp Gönderme Gerekçesi

McCaul'un, Afganistan'dan çekilmenin detayları üzerinde durmak amacıyla Blinken'ı ifade vermeye davet eden mektubu, komitenin resmi internet sitesinde yayımlandı. Yapılan açıklamada, bu oturumun, Blinken'ın Dışişleri Bakanı olarak yürüttüğü görevin kritik bir incelemesi için gerçekleştirileceği belirtildi.

19 Eylül Tarihinde Zorunlu Katılım

Komite, Blinken'dan 19 Eylül tarihinde düzenlenecek bir panelde ifade vermesini talep etti. McCaul, Blinken'ın daha önceki toplantılara katılmadığını, bu sebeple bu defa katılmazsa yasal süreç başlatılacağını ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, duruma dair bilgiler paylaşmak üzere Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Miller, komitenin incelemelerinin devam ettiğini ifade etti.

Afganistan'dan yapılan çekilmenin ardından yaşanan olaylar ve Dışişleri Bakanlığı'nın bu konudaki rolü, ABD kamuoyunun ve uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.