DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.241.656,78 0,03%

ABD-İsrail Vatandaşının Babasından Netanyahu'ya Sert Tepki

Gazze'de esir tutulan Sagui Dekel-Chen'in ailesi, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya sert eleştirilerde bulundu.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 10:44
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 10:44

ABD-İsrail Vatandaşının Babasından Netanyahu'ya Sert Tepki

Gazze'de Esir Tutulan ABD-İsrail Vatandaşı İçin Aile Tepkisi

Gazze'de Hamas tarafından esir alınan ABD-İsrail vatandaşı Sagui Dekel-Chen'in babası Jonathan Dekel-Chen, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya yönelik ağır suçlamalarda bulundu. Jonathan, Netanyahu'nun esirlerin serbest kalmasını sağlayacak ateşkes anlaşmaları konusundaki kayıtsızlığını eleştirerek, "İktidarını elinde tutma arzusuyla hareket ediyor" dedi.

Netanyahu'nun Sözlerine Güven Kalmadı

Jonathan Dekel-Chen, CBS televizyonuna yaptığı açıklamada, "İsraillilerin büyük bir kısmı artık Netanyahu'nun sözlerine güvenmiyor. Eylemlerinin, radikal bir misyona sahip azınlık hükümet ortaklarıyla sürdürdüğü iktidar kaygılarından kaynaklandığını görüyor." ifadelerini kullandı.

Hamas'ı Yenme Fantazisi

Baba Dekel-Chen, ayrıca Netanyahu'nun, "Hamas'ı kesin olarak yenme" hayalinin gerçekçi olmadığını vurguladı. "Bu fikir, koalisyon ortaklarından gelen radikal bir düşünce ve en azından bugüne kadar, tüm rehinelerin iyiliğine tercih edildi." dedi.

İsrail Ordusunun Açıklamaları ve Ailelerin Tepkisi

Öte yandan, İsrail ordusu, Gazze çatışmaları sırasında 6 İsrailli esire ait cesetlerin bulunduğunu açıkladı. Gazze'de tutulan İsrailli esirlerin aileleri, Netanyahu'yu 6 esirin ölümünden sorumlu tutarak eleştirilerde bulundu.

Uzun Süreli Müzakereler Sürüyor

İsrail'in 7 Ekim'den beri sürdürdüğü saldırılar nedeniyle yaşam alanları derin bir krize sürüklenen Gazze Şeridi'nde, siyasi nedenlerden dolayı Hamas ile esir takası anlaşması sağlanamadığı ifade ediliyor. Müzakere sürecinde, özellikle Mısır-Gazze sınırında kontrol sağlama isteği zorluklar yaratıyor.

Acılı Toplum ve İnsani Kriz

İsrail'in Gazze'ye yönelik diyebiliriz ki insanlık dramını derinleştiren saldırıları sonucunda, 10 aydan fazla sürede 40 binin üzerinde can kaybı yaşanmış durumda. Bu kayıpların çoğunluğunun kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtiliyor.