DOLAR
34,24 -0,06%
EURO
37,57 -0,32%
ALTIN
2.877,3 -0,28%
BITCOIN
2.091.308,7 -1,07%

ABD İstihbaratından Seçim Uyarısı: Dış Güçlerin Etkisi Araştırılıyor

ABD istihbaratı, Rusya ve Çin gibi ülkelerin yaklaşan seçimleri hedef alabileceği konusunda uyarıda bulundu.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 10:31
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 10:31

ABD İstihbaratından Seçim Uyarısı: Dış Güçlerin Etkisi Araştırılıyor

ABD İstihbaratının Önemli Açıklamaları

Amerikan istihbarat yetkilileri, Rusya ve Çin'in de aralarında bulunduğu bazı dış güçlerin, yaklaşan başkan seçimleri ile Temsilciler Meclisi ve Senato yarışlarını hedef aldıkları konusunda kamuoyunu bilgilendirdi.

Dezenformasyon ve Etki Operasyonları

Toplantıda yapılan açıklamalara göre, bu ülkeler, seçimlerde dezenformasyon stratejilerini kullanarak amerikan siyasi sistemine yönelik etki operasyonları başlattılar. İstihbaratçılar, bu yılki seçimlerin, özellikle Kremlin'in Ukrayna'ya destek veren Demokratlardan ve bazı Cumhuriyetçülerden intihap ettiğini kaydetti. Başkanlık Yarışında Hedefler

Yetkililer, hangi adayların hedef alındığını belirtmezken, Rusya'nın, Donald Trump'a olan desteği ile dikkat çekti. Bunun yanı sıra, Çince dezenformasyon ajanslarının, birçok seçim yarışında adayları hedef aldığı bilgisi verildi.

Diğer Ülkelerin Rolü

İran'ın, Trump'ın yeniden seçilmesine karşı durduğuna dikkat çeken istihbarat yetkilileri, Tahran yönetiminin Washington ile ilişkilerde gerginliğin artabileceği konusunda endişeleri olduğunu ifade ettiler. Ayrıca küçük ülkelerin de benzer etki operasyonları düzenlediği öne sürüldü. Gelecekteki Tehditler

Ulusal güvenlik yetkilileri, siber saldırıların ve bölücü etki operasyonlarının seçimler için ciddi tehditler oluşturduğunu belirtiyor. ABD Siber Güvenlik ve Altyapı Güvenliği Ajansı Direktörü Jen Easterly, yabancı düşmanların genel seçim sonuçlarını değiştiremeyeceklerini savundu.