DOLAR
34,16 0,08%
EURO
38,11 0,02%
ALTIN
2.913,97 0,03%
BITCOIN
2.243.088,73 0,28%

Adalar Belediye Meclisi Sedef Adası'nda Yangın ve Ziyaretçi Planlaması Konuşuldu

Adalar Belediye Meclisi, Sedef Adası'nda yangın ve ziyaretçi planlaması üzerine toplandı.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 22:10
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 22:10

Adalar Belediye Meclisi Sedef Adası'nda Yangın ve Ziyaretçi Planlaması Konuşuldu

Adalar Belediye Meclisi Sedef Adası'nda Toplandı

Adalar Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat yönetiminde Sedef Adası'nda bir araya geldi. Toplantının açılışında Akpolat, Büyükada'da 17 Ağustos'ta çıkan yangına vurgu yaptı.

Güvenlik ve Yangın Kontrolü Üzerine

Akpolat, "Yürekleri ağza getiren bir yangın yaşadık. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Teşkilatımıza üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Çıkarma gemimizi 24 saat esaslı çalıştırmamızın önemini bir kez daha anladık," ifadelerini kullandı.

Gelecek Projeler ve Ziyaretçi Planlaması Önergesi

Toplantıda, Ağustos ayında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi veren Akpolat, gelecekte gerçekleştirilmesi planlanan projeleri de paylaştı. Ayrıca, CHP'li Meclis Üyesi Nesimi Aday tarafından sunulan önergeye göre, Adalar'a ziyaretçi planlamasının Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve uluslararası teamüller dikkate alınarak halkın rızası ile yapılması gerektiği belirtildi.

Ziyaretçi planlamasının, Adalar Belediyesi ile birlikte uzman kişiler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcilerinin yer aldığı bir komisyonla yönetilmesi gerektiği ifade edilen önerge, oy birliğiyle gündeme alındı.