DOLAR
34,13 -0,01%
EURO
38,01 -0,02%
ALTIN
2.916,13 0,03%
BITCOIN
2.165.684,26 0%

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yargı reformu hakkında konuştu: 1 ay ceza alan bile cezaevine girmeli!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yargı reformu çalışmalarına dair bilgiler vererek, yapılan düzenlemenin toplumdaki cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı amaçladığını belirtti. Tunç, konuşmasında "1 ay cezası olan kişi dahi 12 gün cezaevinde kalması gerektiğini düşünüyoruz." ifadesini kullanarak, cezaların uygulanma süreçlerinde adaletin daha etkin ve hızlı bir şekilde sağlanması hedefine vurgu yaptı. Yapılacak reformların, ceza adaletini güçlendirmeyi, toplumda adil bir hukuk algısı oluşturmayı ve yargı süreçlerini daha etkili kılmayı amaçladığını belirtti.

Yayın Tarihi: 07.12.2023 17:09
Güncelleme Tarihi: 07.12.2023 17:09

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yargı reformu hakkında konuştu: 1 ay ceza alan bile cezaevine girmeli!

Devam eden yargı reformu hakkında Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tunç kamuoyundaki cezasızlık algısını ortadan kaldırmayı hedefleyen bir düzenleme  beklentisinin olduğunu vurguladı. Suç işleyenin cezasını çekmesi gerektiğini belirten Tunç, denetimli serbestlik konusuna yönelik açıklamalarda bulundu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu durumun cezasızlık algısını tetiklediğini belirterek, "Denetimli serbestlik süresini otomatik 1 yıl değil de bir oran getirerek beşte bir olabilir, bu tabii ki milletvekillerimizin takdirindedir. Yani 1 ay cezası olan bile 12 gün cezaevinde kalması gerekir diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç bu konunun katıldığı toplantılarda da dile getirildiğini aktarırken 2 yıl ceza kişilerde koşullu salınması konusunda dikkat çekti. Bu gibi durumlarda suç işleyen zanlının salıverilmesi yerine 9-9,5 ay cezaevinde kalmasının cezasızlık algısının yaratacağı durumun ortadan kaldırılmasına yönelik bir adım olabileceğine dikkat çekti. 

Adalet Bakanı Tunç'a yöneltilen sorulardan birisi de Nacho Sanchez Amor'un Osman Kavala ziyareti oldu. Tunç gelen bu soruya karşılık "AİHM'nin tavrı belli. Orada nasıl siyasi süreç ilerlediğini görüyoruz. Avrupa, yargı boyutu dışında tartışıyor." dedi.

Gezi olaylarında bir kalkışma hareketi durumun olduğunu belirten Tunç "Bağımsız Türk yargısının kararına saygı duyulmasını, olayın siyasileştirilmemesi gerektiğini belirtiyoruz."  ifadelerini kullandı.