DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.239.027,89 0,15%

Adana Büyükşehir Belediyesi rüşvet operasyonunda 'estetik ameliyat' detayı

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın danışmanı Mürüvet S., 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'rüşvet' suçlamasıyla gözaltına alındı. Mürüvet S.'nin, estetik ameliyat yaptırdığı ve bunun bedelini, kendisiyle işbirliği yapan bir reklam şirketine ödettirdiği öne sürüldü.

Yayın Tarihi: 19.12.2023 12:34
Güncelleme Tarihi: 19.12.2023 12:34

Adana Büyükşehir Belediyesi rüşvet operasyonunda 'estetik ameliyat' detayı

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 'ihaleye fesat karıştırma' ve 'rüşvet' operasyonu düzenleyen Adana Emniyet Müdürlüğü KOM Şubesi ekipleri, belediye binası ve çok sayıda adrese şafak operasyonu yaptı. DHA'nın haberine göre, Başkan Zeydan Karalar'ın danışmanı Mürüvet S. dahil 8 şüpheli gözaltına alındı. Belediye personelinin, reklam ihalelerine fesat karıştırdıkları ve işbirliği yaptıkları firma sahiplerine ihaleden önce şartname gönderdikleri tespit edildi.

Ayrıca ihale sonrası sahte fatura keserek meblağı yüksek gösterdikleri ve fazla parayı aralarında bölüştükleri belirlendi. Bu şekilde belediyeye 58 milyon TL zarar verdikleri kaydedildi.

Öte yandan Mürüvet S.'nin, estetik ameliyat yaptırdığı ve bunun bedelini reklam firmasına fatura ettirdiği, diğer belediye personelinin de ev kirasını ve cep telefonunu reklam firmasına ödettirdikleri iddia edildi. Gözaltına alınan şüphelilerin, adli tıptaki sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldükleri bildirildi.