DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,61 0,02%
ALTIN
2.917,44 0,08%
BITCOIN
2.162.288,59 -0,88%

AK Parti İl Başkanlıklarından İsrail'e Sert Tepki

AK Parti'nin Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman il başkanlıkları, İsrail'in Filistin'e saldırılarına karşı ortak bir açıklama yaptı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:23
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:23

AK Parti İl Başkanlıklarından İsrail'e Sert Tepki

AK Parti'den Birlikte Tepki

AK Parti'nin Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman il başkanlıkları, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına karşı bir basın toplantısı düzenleyerek sert bir tepki gösterdi.

Konya'dan Açıklama

Konya İl Başkan Yardımcısı İnsan Hakları Başkanı Ali Deresoy, Kültürpark'taki basın toplantısında, "Filistin halkına uygulanan zulmü asla kabul etmiyoruz. Filistin davasının savunucusu olmaya devam edeceğiz," dedi. 7 Ekim olayını insanlık suçunun artışı olarak nitelendiren Deresoy, sorunların kökeninin ise 77 yıllık işgale dayandığını belirtti.

Afyonkarahisar'da İsyan

Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, Zafer Meydanı'nda yaptığı açıklamada, "İsrail, Batı'nın çifte standart ve ikiyüzlülüğünü gözler önüne seriyor," ifadelerini kullandı. Şahin, bu katliama ses çıkarmayan ülkelerin insanlığa söyleyecek bir sözünün kalmadığını belirtti ve İsrail'i Nazi Almanyası ile karşılaştırarak sert bir eleştiride bulundu.

Aksaray'dan Uyarı

Aksaray İl Başkan Yardımcısı İnsan Hakları Başkanı Hüseyin Aydın, il başkanlığında yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının 7 Ekim'den çok daha önce başladığını vurguladı. "İsrail durdurulmadığı takdirde tüm bölgeyi alev haline getirebilir," dedi.

Karaman'dan Destek ve Birlik Çağrısı

Karaman İl Başkanı Murat Öztürk, Cumhuriyet Parkı'nda yaptığı basın açıklamasında, Türkiye'nin Filistin halkına insani yardımda bulunduğunu ve stratejik planlamalar yaptığını belirtti. Öztürk, "Ülkemizin karşılaşabileceği uluslararası tehditler konusunda siyasi ve ideolojik farklılıkları bir kenara bırakarak tek bir cephede birleşmeye davet ediyoruz," diye ifade etti.