DOLAR
34,21 -0,03%
EURO
37,84 0,22%
ALTIN
2.925,42 0,04%
BITCOIN
2.095.962,25 -0,7%

Almanya Başbakanı Scholz'tan İran'a Sert Uyarı

Scholz, İran'ın İsrail'e füze saldırılarını durdurmasını ve bölgedeki gerginliğin azalmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:54
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:54

Almanya Başbakanı Scholz'tan İran'a Sert Uyarı

Almanya Başbakanı Scholz'tan Açıklama

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırılarının Orta Doğu'daki gerginliği artırdığına dikkat çekerek, bu saldırıların derhal durdurulmasını istedi.

Gerginlik Sözkonusu

Scholz, İran-İsrail gerilimi ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, "İran’ın İsrail’e yönelik füze saldırıları, bölgedeki mevcut gerginliği daha da artırma riski taşımaktadır. İran, tüm bölgeyi ateşe verme olasılığı ile karşı karşıyadır ve bu, her ne pahasına olursa olsun önlenmelidir. Hizbullah ve İran, bu saldırıları derhal durdurmalıdır," ifadelerini kullandı.

İsrail Savunma Güçlerine Destek

Scholz, İran'ın dünkü saldırılarının İsrail Hava Savunma Kuvvetleri ve müttefikleri sayesinde püskürtüldüğünü vurguladı. Ayrıca, "Ortaklarımızla birlikte, İsrail ile Hizbullah arasında bir ateşkes sağlanması için çalışmalarımız devam edecek. Bu ateşkes, BM Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının uygulanmasının bir başlangıcı olmalıdır. Bu durum, insanların kuzey İsrail'e dönmesinin yolunu açacak ve Lübnan’ın devlet yapısının güçlenmesine katkı sağlayacaktır," dedi.

Rehinelere Dair Duygu Paylaşımı

Başbakan ayrıca, "Bugün, Hamas'ın İsrail'e karşı gerçekleştirdiği korkunç saldırının yıl dönümünden birkaç gün önce, kalbimiz rehineler ve aileleriyle birliktedir. Onların kaderi, ABD Başkanı Joe Biden ’ın önerileri doğrultusunda tarafların bir anlaşmaya varmasına bağlıdır," şeklinde konuştu.