DOLAR
34,14 0,22%
EURO
37,81 0,15%
ALTIN
2.915,68 0,32%
BITCOIN
2.061.913,89 0,89%

Almanya'da 28. Açık Cami Günü Etkinliği Düzenlendi

Almanya'nın birleşmesinin yıldönümünde camilerde Açık Cami Günü etkinlikleri yoğun ilgi gördü.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 16:12
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 16:12

Almanya'da 28. Açık Cami Günü Etkinliği Düzenlendi

Almanya'da Geleneksel Açık Cami Günü Etkinliği

Almanya'da, İki Almanya'nın birleşme yıl dönümü nedeniyle geleneksel olarak düzenlenen "Açık Cami Günü" etkinliği bu yıl 28'inci kez gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi, bu yılki etkinlik de Müslüman ve Müslüman olmayan toplulukların yoğun ilgisini çekti.

İnsan Hayatı ve Önemi Teması

Almanya Müslümanlar Koordinasyon Konseyi (KRM) bu yılki etkinlikte, "İnsan hayatı ve önemi" temasını belirledi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı camiler, hem Müslüman hem de gayrimüslimlerin ziyaretine açıldı. Köln Merkez Camisi, DİTİB Genel Merkezi altında yer almakta olup, birçok kişi burada cami ve İslam hakkında bilgi edindi.

Köln'de Yerel Yönetim Katılımı

Köln'de düzenlenen etkinliğe, Köln Anakent Belediye Başkan Yardımcısı Ralf Heinen ve diğer yerel yöneticiler katılarak camiyi ziyaret etti. DİTİB Genel Sekreteri Eyüp Kalyon, Al Jazeera muhabirine etkinlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yüz Binlerce Ziyaretçi

3 Ekim'in hem Müslüman hem de gayrimüslimlerin camileri ziyaret edip ibadethane hakkında bilgi alma fırsatını sunduğunu belirten Kalyon, "Bu nedenle her yıl farklı bir tema ile etkinliklerimizi düzenliyoruz. Bu yıl ise insan hayatının önemini vurgulamaya çalışıyoruz. Bugün özel bir gün ve Almanya'da resmi tatil olması nedeniyle misafir sayımız daha yüksek. Misafirlerimize camimizi ve İslam'ı anlatmaya çaba gösteriyoruz," dedi.

Seminerler ve Etkinlikler

Bu yılki Açık Cami Günü kapsamındaki etkinlikler, seminerler, sergiler ve çeşitli aktivitelerle zenginleştirildi. Cami rehberleri, ziyaretçilere camiyi tanıtarak onlara İslam kültürü hakkında bilgi sundu.